Skolskogslådan

Skogen i Skolans Skolskogslåda är ett pedagogiskt hjälpmedel som gör det lätt att komma igång i skolskogen.

Lådan innehåller bland annat höjdmätare som man kan mäta höjden på träd med, en så kallad ludde, mätband, såg, kniv, rep, snören, snitselband, röjsnöre, första förband, läromedel, trätrissa med olika trädslag och dessutom en mängd roliga och givande övningar att arbeta med i skolskogen.

Övningarna genomförs i spindelform, vilket innebär att eleverna hämtar information om övningen i centrum och därefter går de ut i terrängen för att lösa uppgifterna. Som pedagog har man god överblick över vad som pågår. Dessutom är det enkelt att utveckla övningarna som följer med i lådan eller förändra deras svårighetsgrad.

Skolskogslådan kan beställas vid två tillfällen varje år. För leverans under mars vill vi ha din beställning senast 20 februari. För leverans i september vill vi ha din beställning senast 15 augusti.

Beställ din låda nu genom att skicka e-post till Erika Nilsson
Glöm inte att uppge:
- Beställare och leveransadress
- Faktureringsadress och ev. organisationsnummer

Pris: 4500:-

Moms tillkommer, 25%
Frakt betalas av köparen, á 350:-

 

» Introduktion till skolskogslådan och övningarna

Om hur informationsslingan kan användas tillsammans med skolskogslådan.

» Instruktion till lådan och övningarna

Hur man använder skolskogslådan, materialet och övningarna.

» Innehåll skolskogslådan

Innehållsförteckning/materialförteckning SiS skolskogslåda.

» Underlag för egna övningar

Det här worddokumentet kan du använda när du vill formge dina egna övningar. Utrymmet är begränsat, så du kan behöva flytta tillbaka fliken längst ned i högra hörnet.

» Affischer

10 st. om och kring SiS verksamhet. Bilderna på affischerna håller godkänd kvalitet för en utskrift i max A3 format d.v.s. 297 mm × 420 mm.

» Fler övningar

Fler övningar och siffror finns att hämta hem till Skolskogslådan i vår övningsbank. Sök på Skolskogslådan under område.

 

 

Uppdaterad: