Skolskogsryggsäck

Skolskogsryggsäcken - ett verktyg för undervisning i skogen Skogen i Skolan har tagit fram en särskild ryggsäck fylld av läromedel och övningar kopplade till utomhuspedagogik. Tanken med vår "Skolskogsryggsäck" är att göra det enkelt för dig som lärare att undervisa dina elever ute i skogen.

Vi vill visa att utomhuspedagogik inte behöver vara svårt. Övningarna i ryggsäcken är upplagda som en ”spindelövning” där eleverna rör sig runt i skogen och löser olika uppgifter, medan läraren står i mitten och är ”spindeln i nätet”. 

Spindeln svarar på frågor, tar emot svar och delar ut nya uppgifter. Uppgifterna i ryggsäcken finns i två olika svårighetsgrader som går att mixa så att nivån blir lagom för just din klass. Ryggsäcken innehåller också allt material som behövs för att utföra övningarna och en lärarhandledning förstås. Innehållet är framtaget i ett samarbete mellan Skogen i Skolan och Universeum i Göteborg. 

Skolskogsryggsäck

Kostnad: 2 500 kr/st exkl moms och frakt/ hanteringskostnad.
Mer info: Produktblad för Skolskogsryggsäcken
Ladda ner: Lärarhandledning för Skolskogsryggsäcken
Beställning: kansli@skogeniskolan.se, 08-412 15 00 (vxl)
Läs mer i Lär och lek i skolskogen
Bra att veta: Denna ryggsäck ersätter Skogen i Skolans tidigare Skolskogslåda.

Så gör du!
Se hur du använder övningarna i skolskogsryggsäcken. Regionsamordnare Daniel Thorell från Region Västra Götaland, visar och berättar.

Så här använder du skolskogsryggsäcken! Älgleken Bygg ett träd med eleverna

 

Byta träd

Djur i nacken

 

Fladdermus
Hitta mitt träd
Ormstafett
Skogsslinga och spindelövningar
Uppdaterad: