Skolskogsryggsäck

Skogen i Skolan har tillsammans med Universeum i Göteborg tagit fram Skolskogsryggsäcken, ett hjälpande verktyg för undervisning i skogen. Ryggsäcken är fylld av läromedel och övningar för utomhuspedagogik som också är kopplade till läroplanen. Tanken med vår Skolskogsryggsäck är att göra det enkelt för dig som lärare att undervisa ute i skogen.

Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt. Genom att följa övningarna i ryggsäcken så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.

Uppgifterna i ryggsäcken finns i två olika svårighetsgrader som går att mixa så att nivån blir lagom för just din klass. Ryggsäcken innehåller också allt material som behövs för att utföra övningarna, samt en lärarhandledning.

Kostnad: 2 500 kr/st exkl. moms (fraktkostnad tillkommer)
Leveranstid: 1-3 veckor
Mer info: Produktblad för Skolskogsryggsäcken - webb, Produktblad för Skolskogsryggsäcken - tryck
Ladda ner: Lärarhandledning för Skolskogsryggsäcken
Beställning: Gå till beställningsformuläret!
Mer information: kansli@skogeniskolan.se, 08-412 15 00 (vxl)
Läs mer i Lär och lek i skolskogen
Bra att veta: Denna ryggsäck ersätter Skogen i Skolans tidigare Skolskogslåda.

Här kan du se ryggsäcken användas!
I dessa videor får du se hur det kan se ut när man använder Skolskogsryggsäcken. Här får du se när vår regionssamordnare Daniel Thorell från Västra Götaland guidar eleverna genom övningarna.

Så här använder du skolskogsryggsäcken!

Älgleken

Bygg ett träd med eleverna

Byta träd

Djur i nacken