Läromedel om skog

Skogen i Skolans läromedel om skogen

Skogen i Skolan erbjuder ett antal tryckta läromedel om olika aspekter av skogen och skogsbruket i Sverige. Till läromedlen finns lärarhandledningar.  

För närvarande är vissa av läromedlen slutsålda i tryckt version, men du kan fortfarande ladda ner dem som pdf-filer för utskrift.

Skogen i Skolans övningar
Förutom de nedanstående läromedlen finns också hundratals övningar med olika teman och nivåer.
Gå till övningarna!

Boken om skogen är en grundbok med fakta om skog. Boken om Skogen gavs ut 2009 av Skogen i Skolan och blev ett unikt och populärt läromedel  för undervisning om och i skogen. I samband med ett nytryck 2016 genomförde vi en revidering och modernisering av innehållet. Läromedlet har fått en hel del uppdaterade avsnitt som exempelvis ”Så här går det till i skogsbruket”, ”Skogen för alla sinnen” och ”Lika viktigt med arter som med virke”.

Du kan beställa tryckta exemplar av läromedlet! Beställ här!
Får du problem med länken kan du kopiera e-postadressen för beställning här: skogen@dgli.se. Skriv: SiS Boken om skogen i ämnesraden på ditt e-postmeddelande.

Boken om skogen - reviderad år 2016 Boken om Skogen
Boken om skogen är en grundbok fylld av basfakta om skogen. Boken ger, förutom fakta om skogens alla värden, många diskussionsuppgifter. Läromedlet är reviderat år 2016. Kostnad: 20kr/st exkl moms och frakt/hanteringskostnad.

QR-kod för Boken om skogenLäs boken i din mobil! QR-kod för Boken om skogen. Ladda ner QR-läsare och läs in koden i mobilen.
- QR-läsare för iPhone
- QR-läsare för Android

Möjligheter i skolskogen

Möjligheter i skolskogen
Flyttar man ut "klassrummet" i det fria får det dimensioner som aldrig låter sig skapas inomhus. Här kan eleverna ta till sig nya kunskaper med alla sina sinnen. Det handlar nu inte om att bara lära sig mer om den natur de befinner sig i. Så gott som alla skolämnen kan med fördel tillämpas utomhus. Den här broschyren visar på en del av möjligheterna med utomhusundervisning. Det finns gott stöd för det som lyfts fram - både i läroplanen och i resultaten av den omfattande forskning som finns inom området utomhuspedagogik. Detta är en uppdaterad version av "Lära med skolskogen".
Beställ tryckta exemplar av läromedlet! Beställ här! Kostnad: 20kr/st exkl moms och frakt/hanteringskostnad.
Bläddra i och läs Möjligheter i skolskogen! (I systemet Flipbook)

Ladda ner/skriv ut som pdf-dokument:
Möjligheter i skolskogen, pdf


QR-kod Möjligheter i skolskogenLäs boken i din mobil! QR-kod för Möjligheter i skolskogen. Ladda ner QR-läsare och läs in koden i mobilen.
- QR-läsare för iPhone
- QR-läsare för Android

Mat i skolskogen
Kokboken för dig som tycker att det är inne att laga lätt mat ute.
- Pris: 50:-/st.
Skicka din beställning till: jens.meyer@hammaro.se
För dig som får problem med länken är beställningsadressen: jens.meyer@hammaro.se. Ange faktureringsadress, leveransadress och antal exemplar. Frakt och moms tillkommer.

Nedanstående läromedel kan du ladda ner och skriva ut som pdf-dokument. Klicka även på lärarhandledning för att skriva ut pdf-dokumentet.

Skogen och klimatet
Skogen och klimatet, beskriver vad som händer med vårt klimat och den oerhört viktiga roll som skogen spelar i sammanhanget.
Ladda ner/skriv ut som pdf:
Skogen och klimatet, pdf
Lärarhandledning

Skogens produkter
Skogen ger mycket mer än du tror - och ännu mer är på gång. Se dig omkring och upptäck att skogen ger oss massor av nyttiga produkter av trä och papper. Dessutom bidrar skogen med biobränslen, som blir ännu viktigare då vi ska minska utsläppen av växthusgaser.
Ladda ner/skriv ut som pdf:
Skogens produkter, pdf

Lärarhandledning

Skogen och samhället
Har du någon gång funderat över skogen? Vem som bestämmer över den eller om den är värdefull? Kanske tycker du inte att det spelar någon roll om vi har skog eller inte? Vi som har gjort den här boken vill visa att skogen är jätteviktig, för dig, för oss och för alla andra! Men den kan vara viktig på många olika sätt och det som är värdefullt för dig kanske inte är lika värdefullt för någon annan. Vi hoppas att boken ger inspiration till diskussion och att du får lust att söka mer fakta och kunskaper.
Ladda ner/skriv ut som pdf:
Skogen och samhället, pdf
Lärarhandledning
Tillägg

Uppdaterad: