Vislandaskogen

Sveriges bästa skolskog ingår i undervisningen

2009 blev Vislandaskogen utnämnd till Sveriges bästa skolskog och varje vecka året runt används den av elever och lärare på Vislandaskolan. Åse Gunnarsson är lärare, F-3, och samarbetar med slöjdlärare Björn Bertilsson. Tillsammans med representanter från Skogssällskapet som förvaltar skogen och Alvesta kommun som är skogsägare har det resulterat i att eleverna har fått plantera träd och byggt vindskydd.

Elever med skogen som klassrum

Tidningen Skogsaktuellt har gjort en intervju med Åse Gunnarsson, klasslärare och hennes elever i tredje årskursen. Skolskogen finns i Vislandaskogen i Småland som också fick pris som bästa skolskog år 2009. – Det är skönt att veta att skogen alltid finns där, att vi kan gå ut när vi vill. Barnen lär sig så mycket om skogen bara genom att vistas i den, säger hon. Utöver de vanliga ämnena lär sig Vislandaskolans elever även mer om skogsvård och -produktion. Läs mer i tidningen Skogsaktuellt.