Utenavet

Lyckad konferens om undervisning utomhus

Ute är inne 2019 pågick 29-30/8 2019 i Jönköping
Bra föreläsare, bra tempo och intressanta ämnen gjorde att den sjätte Ute är inne-konferensen, denna gång i Jönköping fick en flygande start. – Glädjande att möta så många nya ansikten, sade Kerstin Andersson från Utenavet när hon hälsade de 350 konferensdeltagarna välkomna.

Ute är inne 2019 - tema utomhuspedagogik och ekosystemtjänster

Utenavet arrangerar Ute är inne 2019 i Jönköping
Forskare, arkitekter, lärare och barn. Alla är de överens om var välbefinnandet och lärandet är som störst. På torsdag möts de för djupdykning i utomhuspedagogik. Programmering med hopprep, digitala verktyg utomhus och skolans roll för en social, ekologisk och ekonomiskt hållbar framtid genomsyrar snart Jönköpings skogar den 29-30/8.

Välkommen till Ute är inne 2019!

Ute är inne i Jönköping 29-30 augusti 2019
Nu genomförs konferensen Ute är inne för sjätte gången den 29-30 augusti 2019. Här finns massor av inspiration för mer lärande utomhus i skola och förskola. Lyssna på inspirerande föreläsningar, diskutera vinsterna med fysiskt aktiva barn och elever och hur vi kan planera och bygga för den betydelsefulla utomhusvistelsen. Välj bland 50 workshops där utemiljön fungerar som plats för lärande, med fokus på ekosystemtjänster, utomhuspedagogiska metoder, miljö och hälsa samt planering och samverkan.

Klassrum med himlen som tak

En kunskapsöversikt om vad utomhusundervisning betyder för lärande i grundskolan. Denna kunskapsöversikt har tagits fram av Linköpings universitet på uppdrag av Utenavet – nationellt nätverk för främjande av utomhusbaserat lärande. Skogen i Skolan ingår som en av medlemmarna i nätverket.

Ute är inne 2017: "Inspirerade och givande för oss lärare och pedagoger"

Louise Nimstad, fritidspedagog och Sandra Westström, projektledare var mycket nöjda. De deltog tillsammans med över 300 personer på Ute är inne 2017 i Nynäshamn. Temat för årets konferens var platser, verktyg och metoder. Förutom föreläsare hölls också drygt 30 workshoppar under de två dagarna som arrangerades av nätverket Utenavet i samarbete med Nynäshamns kommun.

Ute är inne - konferens i Nynäshamn 21-22 september 2017

Anmälan till Ute är inne konferensen är öppen! Konferensen kan bara ta emot 400 deltagare, så först till kvarn... Den femte konferensen handlar om utemiljön som språngbräda till kreativa lärprocesser, nyfikna elever, ökad måluppfyllelse och minskat utanförskap. Anmäl dig här, senast den 9/9!

Missa inte årets främsta konferens i utomhuspedagogik!

Den 20 mars öppnar anmälan till Ute är Inne 2017, årets främsta konferens om utomhuspedagogik. Ute är Inne arrangeras för femte gången av nätverket Utenavet, där Skogen i Skolan ingår. I år är Nynäshamns kommun värd och aktuellt datum är 21-22 september. Läs mer på bloggen som du också kan prenumerera på!

Framtidens utomhuspedagogik och lärmiljöer

Utenavet är nationellt nätverk för främjande av utomhusbaserat lärande. På Skansen samlades ett stort antal aktörer inom utomhuspedagogik med syftet att tillvarata gemensamma intressen. På seminariet föreläste också Sharon Danks som nyligen lanserat boken "From Asphalt to Ecosystems". Sharon presenterade designidéer för eko-vänliga skolgårdar som förbättrar inlärning och förhöjer upplevelsebaserad lek.

Välkommen till Ute är inne 2017

Platser, verktyg och metoder är temat i Nynäshamn den 21-22 september 2017. Konferensen handlar om utemiljön som språngbräda till kreativa lärprocesser, nyfikna elever, ökad måluppfyllelse och minskat utanförskap.