Umeå

Öppet hus på SLU!

Välkommen till ett av världens främsta universitet inom hållbar utveckling. Tre onsdagar på raken bjuder vi in till öppet hus på våra största campus i Umeå, Uppsala och Alnarp. Det här är ett tillfälle för dig att få inspiration och information om hur det är att plugga vidare efter gymnasiet. / SLU
Publicerad:

Gör som kungahuset - köp Skogis granar!

Möt Johanna Hägglund, jägmästarstudent på SLU i Umeå när hon berättar om sig själv, sina studier på SLU:s Jägmästarprogram i Umeå och inte minst om försäljningen av Skogis-granar. Studenterna åkte ner till Skåne för att hugga granarna och säljer dem nu från den 14-23 december på åtta försäljningsställen i Stockholm. Där kan du träffa Johanna och de andra studenterna samt köpa en färsk julgran! Kungahuset fick sin julgran levererad onsdagen den 16/12.

Jorden och skogen i stan - Umeå

Jorden & Skogen i stan är riktat mot elever som börjar årskurs 4-6 under höstterminen med syfte att lära sig mer om det svenska jord– och skogsbruket. Totalt 1700 skolelever fick under dagarna, 11-12 september, lära sig hur det går till när man mjölkar en ko, hur man mäter trädhöjd med en pinne, hur man planterar ett träd, vilka produkter som kommer från skogen och mycket, hur man kan använda GPS i skogen och mycket mer!

Jorden och skogen i stan - Umeå

Hur mycket äter en ko till frukost? Kan du skilja på tall och gran? Vems är bajset? Kommer blöjor från skogen? Frågor som dessa och många fler besvarades under två lärorika och soliga dagar på Campus i Umeå!
Publicerad:

Utenavet planerar inför nästa års konferens i Umeå

Den 29 april träffades nätverket Utenavet på Nynäshamns naturskola i Ösmo utanför Stockholm. Mötet innebar utvärdering av 2011 års konferens "Ute är inne" i Malmö och planering inför 2013 års konferens i Umeå. Skogen i Skolan ingår i nätverket tillsammans med representanter för Linköpings och Örebro universitet, Movium och Nynäshamns naturskola.