teknik

Malin lämnade Norrland för att utveckla Stora Ensos bruk i Nymölla

– Jag tycker absolut att unga tjejer och killar ska satsa på naturvetenskap och teknik. Här finns det många jobb och möjligheter att vara med och påverka framtiden. Vi strävar efter ett hållbart samhälle, vi behöver bli mer energieffektiva och en stor fördel med vår industri är att vi jobbar med en förnybar råvara, skogen, avslutar Malin Öberg, 24 år, sökte sig till skogsindustrin. / Stora Enso

Inkräktar tekniken på tiden som barn är i skogen?

Är det så att tekniken inkräktar på hur mycket tid som barnen är i skogen på sin fritid och vad de gör när de är där? Barn mår bra av frisk luft och den variation som naturen och skogen kan ge visar tidigare forskning, och för att vi i framtiden ska kunna ha skogar fyllda av variation och biologisk mångfald så behövs det barn som respekterar och bryr sig om vår natur. Läs mer i Karin Bengtssons examensarbete "Barns utnyttjandegrad och referenser av skog i Vetlanda". På Skogs- och träprogrammet vid Linnéuniversitetet ingår ett kandidatarbete på C-nivå vilket motsvarar 15 hp. Det här examensarbetet behandlar barns preferenser och utnyttjande av skogen i dess närmiljö. (Pdf-dokument)