svenska träd

Skogen i Skolan tackar alla läsare och återkommer i augusti

Under det första halvåret för 2019 har Skogen i Skolans regioner träffat tusentals lärare och elever som fått skoglig kunskap. Nu tar vi sommarledigt och återkommer den 12 augusti. Följ oss gärna på Facebook, Twitter och Instagram. På återseende!

Lärarna blev inspirerade av Skogen i Skolan på Skogsmuseet i Lycksele

Matilda Lingegård är Regionsamordnare för Region Västerbotten och bjöd in 17 lärare från olika kommuner att delta under en inspirationsdag med temat utomhuspedagogik. Matilda presenterade Boken om skogen med fakta om skog och skogsbruk samt ett antal övningar som finns på Skogen i Skolans webbplats. Lärarna fick prova på övningarna utomhus och fick med sig allt material för att kunna praktisera på skolorna.

SkogsSverige besvarar dina skogliga frågor

Julen står snart för dörren och på SkogsSverige hittar du svaren på det du undrar. Vi har ett flertal sidor om julgranar där du kan lära dig mer om hur du sköter din julgran, var du hittar Skogis-granarna i Stockholm och du kan besvara en enkät om julgranar. Dessutom har vi fakta om våra svenska träd där granen ingår. / SkogsSverige

Lär dig mer i skogen

Skogen i Skolan har tillsammans med Skogssällskapet tagit fram ett antal faktablad om svenska träd, skogsbruk, djur och jakt m.m. I juni 2014 sattes skyltar upp med denna information på "Lärande stig" som finns på Bergastigen, en 6 km lång promenadstig som löper runt samhället Lagan i Småland. När du besöker skogen här kan du lära dig mer! Bengt-Ivar Johansson, ledde Leaderprojektet Linné som satte upp de informativa skyltarna. Faktabladen hittar du på Skogen i Skolans webbplats.

SkogsSverige besvarar dina skogliga frågor

SkogsSverige grundades 1995 på initiativ av flera parter inom skogssektorn och var en pionjär inom sitt området. 2011 tog Föreningen Skogen över ansvaret för verksamheten från SLU och sedan dess har den faktabaserade informationen kompletterats och ämnesområdena renodlats. Nyhetsbreven har utökats i antal och de sociala medierna har ambassadörer i form av studenter från skogliga utbildningar. Under 2013-2014 har sidornas innehåll förhöjts med fotografier från bildbyrån Skogen bild samt med illustrationer. Dessutom har sökfunktionen i SkogsSveriges frågelåda förbättrats så att du lättare ska kunna hitta svar på dina skogliga frågor. Under ämnet Lika villkor hittar du metoder för genus, jämställdhet och likabehandling. En övergång till responsiv design pågår och den nya versionen kommer att sjösättas efter årsskiftet.