styrgrupp

Skogen i Skolans Riksmöte 2014

Varje år möts Regionsamordnarna från de tio regionerna tillsammans med Nationella kansliet och styrgruppen på ett Riksmöte för att utbyta information, kunskap och få inspiration. 2014 års Riksmöte arrangerades av Region Jämtland i samarbete med Nationella kansliet och tog plats på Persåsen strax utanför Östersund. Under tre dagar tog vi del av regionernas aktiviteter, nyheter från Nationella kansliet, utomhusövningar och diskuterade gemensamma begrepp och påbörjade ett visionsarbete.

Nya läromedel, jubileum och skogliga övningar på årets Riksmöte

Samordnare, styrgruppsmedlemmar och Nationella kansliet träffades under två dagar på Skogen i Skolans Riksmöte. Platsen för i år var Göteborg och Region Västra Götaland var medarrangör. Innehållet i de nya läromedlen diskuterades och deltagarna genomförde skogliga övningar med utomhusbaserat lärande. Dessutom firar Skogen i Skolans verksamhet 40 år den 5/11 i Skogens hus på Skansen i Stockholm.

Skogen i Skolan firar 40 år

Skogen i Skolan, som drivs av Föreningen Skogen, vill sprida kunskap och gör det i ett samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter. - Skogen i Skolan finns över hela landet och firar i år 40 år. Vår pedagogiska idé bygger på att så långt som möjligt koppla samman teori och praktik, berättar Åsa Godeau, ny verksamhetsledare på Skogen i Skolan. För att nå målet om ökad kunskap och ökat intresse för skogen använder vi utomhusbaserat lärande som redskap. Skogen i Skolan erbjuder seminarier för skolledare, rektorer, studie- och yrkesvägledare och givetvis lärare. / Skog och mark, SvD

Mötet med människor är viktigt och att ge nya perspektiv

Åsa Godeau började den 2 april sin tjänst som verksamhetsledare för Skogen i Skolan. - Nu vill jag gärna träffa alla som arbetar med verksamheten för att samla aktiviteter och hämta in behov. Det ska bli spännande att ta del av av alla goda idéer och se vad vi ska åstadkomma tillsammans fram över, säger Åsa. Nationella kansliet är nu bemannat med verksamhetsledare och webbansvarig. Skogsstyrelsens nya samordnare Lis Boje är anställd sedan en månad tillbaka och Skogen i Skolans styrgrupp är formerad.

Region Mälardalen satsar på marknadsföring mot skolor

Under styrgruppsmötet den 23 mars beslutades att en del av Region Mälardalens budget för 2012 skulle gå till marknadsföring av Skogen i Skolan mot kontaktpersoner på skolor inom området. Region Mälardalen har hundratals skolor med tusentals elever och lärare och marknadsföringen kommer att ske till kontaktpersoner med ett informationsbrev, en broschyr om Skogen i Skolan och ett antal läromedel.

Region Västra Götaland utlyser tävling och utbildar lärare

Den 7 februari hade Region Västra Götaland ett styrgruppsmöte på Navet Sciencecenter i Borås. På mötet rapporterade regionsamordnaren Daniel Thorell om genomförda aktiviteter under 2011 och vad man planerar under 2012. Det innebär till exempel att man kommer att kontakta högskolor och lärarutbildningar där Skogen i Skolan inte är involverade och erbjuda skogsdagar eller studiebesök för lärarstudenter. Dessutom kommer det att bli en tävling om vilka skolor som har de bäst uppdaterade skolskogssidorna på Skogen i Skolans webbplats.