studie- och yrkesvägledare

Naturen är ett bra kontor

Skogssektorn behöver fler medarbetare och skogsutbildningarna får allt färre studenter. Ungdomarna behöver få rätt kunskap om utbildningar och jobb. Därför ordnade Skogen i Skolan en inspirationsdag för studie- och yrkesvägledare om skogssektorns yrkesmöjligheter. Arrangemanget var i samarbete med Stockholms stad, SLU, LRF Skogsägarna, Sveaskog och Stora Enso.

Skoglig speed-dejting för studie- och yrkesvägledare

Skogssektorn är i skriande behov av fler medarbetare och skogsutbildningarna får allt färre studenter. Skolans studie- och yrkesvägledning har en viktig roll i att ge ungdomarna rätt kunskap om utbildningar och jobb. Därför ordnade Skogen i Skolan tillsammans med SLU Uppsala och Regionförbundet Uppsala län, en inspirationsdag om skogssektorns nutida och framtida yrkes- och karriärsmöjligheter.

Kansliet bloggar: Framtidens skogliga arbetsliv, från tallplanta till forskning!

Hur förmedlas bilden om skogssektorn egentligen till dagens ungdomar? Är det fortfarande en mycket traditionell bild vi ger dem, den att jobb kopplat till skog är tungt, smutsigt och slitigt och passar bäst för män? Om det är så, vill vi inom Skogen i Skolan vara en av dem som som är med och ändrar på detta!