storstadsbarn

Tusentals storstadsbarn fick skoglig kunskap på Skogens dagar på 1990-talet

Kalle Karlsson var med och grundade SkogsSverige i internets barndom. Dessutom var han en av arrangörerna till Skogens dagar som gav skoglig kunskap till 30.000 elever och lärare per år under nio år i Stockholm. TV-profilen Staffan Ling bjöd på en revy om det skogliga kretsloppet på 16 minuter – flera gånger i timmen under de tre dagarna. Kalle var som Skogsindustriernas informationsdirektör vice ordförande i Skogen i Skolan och snart är det dags för honom att gå i pension efter ett långt yrkesliv, nu från Energiföretagen Sverige.

Storstadsbarn i produktionsskogen – samverkan skola-arbetsliv

Under hösten har sjuorna på Kungsholmens grundskola varit i Tyresta nationalpark och tittat på naturskogen. Därför tyckte NO-läraren Wilhelmina Walentin att det kunde vara bra att under våren besöka en produktionsskog och se och diskutera skillnaden mellan brukad skog och naturskog. Och varför inte kombinera detta med att också plocka in lite arbetsliv i skolan och på så vis slå två flugor i en smäll? Tillsammans med Skogen i Skolans storstadsprojekt och Stora Enso planerades därför ett studiebesök vid en avverkning i Sparrsätra utanför Enköping. / Läs mer på Nationella kansliets blogg!