Skogssällskapet

Skogen från ett barns perspektiv: "Skogen hjälper oss att andas”

Många är de som varje dag jobbar i skogen, många är de som ägnar sitt liv åt att forska på olika aspekter av skogen. Vi gillar att vistas i den och vi gillar att försöka förstå. Frågan är ändå om inte alla skogsexperter bleknar i jämförelse med barnen på Klockarbols förskola i Bälinge? De har ett spännande perspektiv nära marken och ser inte skogen på samma sätt som vi vuxna. / Skogssällskapet

Skogssällskapet förändrar verksamhetsområdet utomhuspedagogik

Skogssällskapets personal inom området utomhuspedagogik kommer från och med 1 mars 2017 att anställas av Stiftelsen Skånska Landskap. Skogssällskapet ändrar därmed karaktär på sitt engagemang inom verksamhetsområdet utomhuspedagogik. / Skogssällskapet

Allemansrätt med napp

För att lära ut allemansrätten har Trelleborgs, Hässleholms, och Eksjö kommun ett projekt tillsammans med Skogssällskapet där nyanlända får åka ut i skog och mark. / SR P4 Malmöhus

Lär dig mer i skogen

Skogen i Skolan har tillsammans med Skogssällskapet tagit fram ett antal faktablad om svenska träd, skogsbruk, djur och jakt m.m. I juni 2014 sattes skyltar upp med denna information på "Lärande stig" som finns på Bergastigen, en 6 km lång promenadstig som löper runt samhället Lagan i Småland. När du besöker skogen här kan du lära dig mer! Bengt-Ivar Johansson, ledde Leaderprojektet Linné som satte upp de informativa skyltarna. Faktabladen hittar du på Skogen i Skolans webbplats.

Lär av skogen och i skogen

Skogen i skolan samarbetar med lärarna för att lära barn om skog och skogsbruk i 1025 skolskogar. Skogssällskapet frågar verksamhetsledaren Åsa Godeau hur Skogen i Skolan sprider skogskunskap. / Skogssällskapet

Barnens skog är både rolig och farlig: vad som helst kan hända

För barnen är skogen rolig och spännande. Eller bara läskig. För några är den helt främmande och okänd. Vi följer med eleverna på Frestaskolan i Upplands Väsby ut till deras skolskog. Trots småkallt väder är det aktivitet och god stämning, och vi får höra många kluriga skogsfunderingar. / Skogsvärden

Sveriges bästa skolskog ingår i undervisningen

2009 blev Vislandaskogen utnämnd till Sveriges bästa skolskog och varje vecka året runt används den av elever och lärare på Vislandaskolan. Åse Gunnarsson är lärare, F-3, och samarbetar med slöjdlärare Björn Bertilsson. Tillsammans med representanter från Skogssällskapet som förvaltar skogen och Alvesta kommun som är skogsägare har det resulterat i att eleverna har fått plantera träd och byggt vindskydd.

Region Västra Götaland utlyser tävling och utbildar lärare

Den 7 februari hade Region Västra Götaland ett styrgruppsmöte på Navet Sciencecenter i Borås. På mötet rapporterade regionsamordnaren Daniel Thorell om genomförda aktiviteter under 2011 och vad man planerar under 2012. Det innebär till exempel att man kommer att kontakta högskolor och lärarutbildningar där Skogen i Skolan inte är involverade och erbjuda skogsdagar eller studiebesök för lärarstudenter. Dessutom kommer det att bli en tävling om vilka skolor som har de bäst uppdaterade skolskogssidorna på Skogen i Skolans webbplats.