skogsnäring

Skogs- och industridag för åttondeklassare ökar kunskapen om skogsnäringen

Den 17-18 maj genomfördes en skogs- och industridag för åttondeklassare i Sundsvallsregionen. – Vi vill ge eleverna en inblick i skogsnäringen – från skogen till färdig produkt. Förutom att få följa pappersprocessen vid Ortvikens pappersbruk har eleverna fått se praktiska arbetsmoment i skogsbruket, säger Mikael Sundström. / SCA

Skogen i Skolans 40 år firades med kalas i Skogens hus på Skansen

1973 gick en lärare in på Iggesunds bruk med avsikten att få igång ett samarbete mellan skogsnäringen och skolan. Det var starten till Skogen i Skolans verksamhet som nu funnits i 40 år och bedrivits på skolans villkor. 40-årsjubileumet firades i Skogens hus på Skansen där nya och gamla SiS:are minglade tillsammans med kollegor, samarbetspartners och leverantörer. Förutom fina SiS-tårtor fick deltagarna också lyssna på intressanta föredrag och erfarenheter från de fyrtio åren som gått fram till idag.

Välbesökt familjedag på Teknikens Hus i Luleå

Skogen i Skolan arrangerade i samarbete med Skoglig samverkan i Norrbotten en familjedag på Teknikens Hus i Luleå den 17 november. Barn och föräldrar träffade skogsnäringen från Boden och Luleå samt Skogen i Skolan. Besökarna provsatt en skogsskördare, tillverkade eget papper och testade en jaktsimulator. "Skog, trä & papper" var välbesökt och lärorikt.