skogskonsulent

Fritt jobb med stor omväxling

Maria Nilsson är skogskonsulent med många års erfarenhet. – Det är ett roligt och omväxlande jobb, som kan innebära allt från inventering, till att arbeta med skogskunskap för grundskoleklasser, säger hon. Maria är också Regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg. / ATL

Daniel ger dig biologiska kunskaper om skogen

Daniel Thorell, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och regionsamordnare för Skogen i Skolans region Västra Götaland
Daniel Thorell är skogskonsulent på Skogsstyrelsen där han är projektledare för WAMBAF som innebär att minska näringsläckaget från skogsmark till vattendrag. Han är också regionsamordnare för Skogen i Skolans region Västra Götaland och ordnar skogsdagar för lärare och lärarstudenter. Dessutom har han tagit fram spelet Skogen!

Frida Pihl arbetade med naturskydd i Ecuador under våren 2015

Att utbilda sig och arbeta inom skog är något som öppnar många möjligheter. I våras gav jag mig ut på ett stort äventyr då jag åkte för att arbeta med naturskydd i Ecuador. Frida Pihl är jägmästare, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och Regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Mälardalen. Läs Fridas berättelse!