skoglig kunskap

Tusentals storstadsbarn fick skoglig kunskap på Skogens dagar på 1990-talet

Kalle Karlsson var med och grundade SkogsSverige i internets barndom. Dessutom var han en av arrangörerna till Skogens dagar som gav skoglig kunskap till 30.000 elever och lärare per år under nio år i Stockholm. TV-profilen Staffan Ling bjöd på en revy om det skogliga kretsloppet på 16 minuter – flera gånger i timmen under de tre dagarna. Kalle var som Skogsindustriernas informationsdirektör vice ordförande i Skogen i Skolan och snart är det dags för honom att gå i pension efter ett långt yrkesliv, nu från Energiföretagen Sverige.

Skogen i Skolans läromedel lär eleverna om skogen och allemansrätten

Skogen i Skolans affisch visar vad Allemansrätten innebär och övningshäften från åk 1-9. Dessutom har vi häften med skogliga övningar från förskolan till åk9. Förutom detta finns också 4 läromedel och två inspirationshäften om skog. Allt detta kan du antingen skriva ut eller beställa tryckta exemplar på vår webbplats. Behöver du hjälp med att komma igång kan du kontakta våra samordnare i de tio regionerna över hela landet.

Renforsskolan 7B blev Skogens mästare i Västerbotten!

Spänningen var hög och tävlingen jämn när de fyra lag som kvalificerat sig till finalen av Skogens mästare i Västerbotten gjorde upp om förstaplatsen på Burträsk naturbruksgymnasium den 23 oktober. Tävlingen, som riktar sig till sjundeklassare, startade i och med höstterminens början och för att kvalificera sig till tävlingen har de klasser som deltagit skrivit kunskapstest, genomfört och lämnat in rapporter från studiebesök hos företag inom skogsnäringen, skrivit forskningsuppgifter inom temat skog och sammanställt en samling av löv och barr från så många trädslag som möjligt i elevernas närmiljö.

Vill öka intresset för skogen

– Vi vill att ungdomarna ska få lära sig mer om skogsindustrin och visa att det finns många yrken där som många inte vet om eller tänker på, säger Maria Petré. Hon är en av ambassadörerna för Framtidsresan, branschorganisationen Skogsindustriernas temadag som i 13 år har turnerat runt till skolor i hela Sverige. / HD.se