Skogens dag

Vision 2050 - alla vill jobba i skogssektorn

Den 19 maj arrangerades Skogens Dag i Sveriges Riksdag, temat var - Hur skapar vi skogslandet Sverige till 2050?. Dagen blev ett möte mellan riksdagen och skogssektorn med drygt 100 deltagare. Till programmet bjöds ett flertal skogssakkunniga profiler in för att berätta om sin vision för 2050. Som verksamhetsledare för Skogen i Skolan var jag en av de inbjudna och min rubrik var: Alla vill jobba i skogssektorn 2050! Javisst, det kan bli möjligt! Men skogssektorn har en hel del utmaningar att lösa först, innan vi kan nå dit! Här kommer några exempel från mitt föredrag. Anna Steinwall är verksamhetsledare för Skogen i Skolan. Läs hennes blogginlägg!

Skogens Dag i Linköping

Söndagen den 21 september hade Skogen en helt egen dag i Linköping. Ett tjugotal stationer om skog och natur fanns längs Vidingsjös naturstig. Linköpings kommun och Skogsstyrelsen var huvudorganisatörer för arrangemanget. Förskolor och grundskolor besökte evenemanget och planterade i Barnens Skog som etablerades under det internationella skogsåret 2011. Skogen i Skolans läromedel delades ut till nöjda lärare.

Skogens dag ger mer skog till barnen i Linköping

Den 21 september arrangeras Skogens dag i Linköping. Förutom aktiviteter för hela familjen så planteras också nya träd i Barnens skog av landshövding Elisabeth Nilsson och Skogsstyrelsens regionchef Johanna From. Skogsstyrelsen och Linköpings kommun genomför arrangemanget i samarbete med ett 20-tal olika föreningar och företag, alla med olika verksamheter i skogen. Klockan 11.15 startar trädplanteringen i Barnens skog. Även Skogen i Skolans Region Östra Götaland medverkar i evenemanget. / Skogsstyrelsen