Lärare sökes!

Skogen i Skolan tar fram ett digitalt läromedel
Skogen i Skolan utvecklar ett digitalt läromedel om hållbar utveckling. Förhoppningen är att omsätta elevers oro för klimat och framtid till hopp och handlingskraft. Läromedlet riktar sig främst till åk 4-6, men vi vill även gärna nå åk 7-9 och nyanlända.

Skogen i Skolan önskar alla läsare en trevlig Kristi Himmelfärdshelg!

Skogen i Skolan önskar läsarna trevlig Kristi Himmelfärdshelg!
Under de kommande dagarna tar Skogen i Skolan ledigt och återkommer den 14 maj. Under den tiden kan du följa oss på Facebook och Twitter, du kan prenumerera på våra nyhetsbrev och beställa våra läromedel samt skolskogsryggsäcken. Vi har också ett stort antal övningar för utomhusaktiviteter och du kan lära dig mer om våra svenska träd. Här får du lästips!

Vi tackar alla våra läsare!

Skogen i Skolans läromedel och övningar använder metodiken utomhuspedagogik och kopplar till LGR11.
Under 2017 fick Skogen i Skolans webbplats 33% fler besök än året innan. Våra tio regioner har anordnat inspirationsdagar för lärare samt studie- och yrkesvägledare som har fått stor uppmärksamhet av er både på skogeniskolan.se samt i våra sociala medier. Läs mer på Bloggen!

Följ Skogen i Skolan!

För att veta vad som händer inom Skogen i Skolan regionalt och nationellt kan du läsa nyheter på vår webbplats, prenumerera på nyhetsbrevet, gilla oss på Facebook och följa oss på Twitter. Dessutom finns en RSS för att följa Nationella kansliets blogg.

Följ Skogen i Skolan - lucköppningen pågår fram till julafton!

Vi har lucköppning i våra sociala medier, så håll utkik! För att veta vad som händer inom Skogen i Skolan regionalt och nationellt kan du följa på vår webbplats, prenumerera på nyhetsbrevet, gilla oss på Facebook och följa oss på Twitter. Dessutom finns en RSS för att följa Nationella kansliets blogg.

Nationella kansliet bloggar - Skogen i Skolan i Pedagogiska magasinet

För någon vecka sedan blev Skogen i Skolans verksamhet omskriven i Pedagogiska magasinet (Lärarförbundets tidning för utbildning, forskning och debatt). Artikeln och tidningens syfte var att belysa att skolan gärna tar hjälp av olika organisationer i undervisningen om skogen och därigenom också visa på vikten av att lärare och elever ska ha ett källkritiskt förhållningssätt till de läromedel, material och övrig information som finns i skolan. Detta är något som Skogen i Skolan ser positivt på och välkomnar, då vi alltid strävar efter att utforma våra läromedel, övningar och aktiviteter efter skolans villkor.

Lär dig mer om Allemansrätten med Skogen i Skolan

Vi har en affisch där du ser vad som är tillåtet och ej att göra i naturen, samt läromedel för lärare och elever från åk 1-9. Vår metod är utomhuspedagogik och materialet kopplar till LGR11. Skogen i Skolan grundades 1973 och har läromedel, faktasidor och övningar med skoglig kunskap. / Skogen i Skolan