Skogen i Skolan

Skogen behöver dig!

Skogen i Skolan informerar om skogsbranschen i nyhetsbrevet på SYV.nu
Nyhetsbrevet från SYV.nu går ut till ett tusental studie- och yrkesvägledare i Sverige. Tre intervjuer med Regionsamordnare visade på att skogssektorn är en attraktiv och spännande framtidsbransch. / Skogen i Skolan

Lärare blir elever på våra inspirationsdagar

Inspirationsdag med studie- och yrkesvägledare med Region Östra Götaland
Region Östra Götaland arbetar främst med lärarstudenter och lärare i skolorna. – Vi har inspirationsdagar utomhus under en halv eller hel dag där vi visar Skogen i Skolans läromedel och faktablad. Lärarna får prova på att vara elever under övningar. Efteråt har vi genomgång med reflektion, säger Karin Ekströmer, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och Regionsamordnare.

På SYV-dagarna visar vi skogliga karriärvägar

Jens Meyer,är Regionsamordnare i Värmland där man anordnar studiedagar för SYV
Jens Meyer delar sin tid som Regionsamordnare för Skogen i Skolan i Värmland med att vara högstadielärare. – Vi arrangerar studiedagar för SYV där samarbetet med styrgruppen möjliggör studiebesök och information från företagen. Skolor från Värmlands 16 kommuner bjuds in och även fristående skolor.

Vi ökar intresset för skogen som klassrum och arbetsplats

Region Örebro möter studie- och yrkesvägledare
Genom Skogen i Skolan vill Region Örebro sprida en allsidig och objektiv bild av skog och alla dess värden med hjälp av utomhuspedagogik. – Vi hoppas därigenom på ett ökat intresse för skog och även att fler får upp ögonen för skogen som arbetsplats. Ett nära samarbete pågår med Örebro Universitet där vi träffar deras studenter ute i skogen och håller i olika övningar, säger Regionsamordnare Emil Hjerpe.

Våra aktiviteter visar hur lärare och lärarstudenter kan göra utomhusövningar

Utomhuspedagogiska övningar i skogen. Foto: Lars Klingström
Daniel Thorell är regionsamordnare i Skogen i Skolans region Västra Götaland. Han är också nationell samordnare inom Skogsstyrelsen där han arbetar som Skogskonsulent. - Våra aktiviteter visar hur lärare och lärarstudenter kan göra praktiska övningar utomhus.

Vi tar skogen till skolan!

Skogslektioner - ett digitalt läromedel från Skogen i Skolan
Skogen i Skolan är mitt i processen med att ta fram ett nytt digitalt läromedel om skogens viktiga roll i omställningen till ett hållbart samhälle. Läromedlet heter SKOGSLEKTIONER och lanseras i aug.

Skogen i Skolan tackar alla läsare!

Besöken på Skogen i Skolans webbplats har gått från 24.000 till 110.400 på sju år. Tack till er läsare!
Besöken på Skogen i Skolans webbplats har gått från 24.000 till 110.400 på sju år! På ett år ökade trafiken med 38%. Tack till er läsare för ert intresse och engagemang. Det ni har varit mest intresserade av är våra svenska träd samt Skogen i Skolans läromedel, faktablad och övningar. / Skogen i Skolan