Skogen i Skolan

Skapandeprocessen har börjat...

Tre lärare är nu utsedda för att ta fram det lektionsinnehåll som Skogen i Skolans nya digitala läromedel om skogens roll i en hållbar utveckling ska innehålla. Den 22 augusti hölls en första workshop med lärarna och under hösten stundar ett intensivt kreativt arbete. / Skogen i Skolan

Lyckad konferens om undervisning utomhus

Ute är inne 2019 pågick 29-30/8 2019 i Jönköping
Bra föreläsare, bra tempo och intressanta ämnen gjorde att den sjätte Ute är inne-konferensen, denna gång i Jönköping fick en flygande start. – Glädjande att möta så många nya ansikten, sade Kerstin Andersson från Utenavet när hon hälsade de 350 konferensdeltagarna välkomna.

Ewa-Marie inspirerar lärare i Region Norrbotten

Ewa-Marie Zetterkvist är Regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Norrbotten
Ewa-Marie Zetterkvist är utbildad och legitimerad lärare med 18 års erfarenhet. – Min vision är att så frön hos länets lärare som sedan kan sprida skoglig kunskap till eleverna. Hon utgår från Skolskogsryggsäcken och syftet är att förenkla utomhusundervisning och att få fler elever att bli nyfikna på skog.

Ute är inne 2019 - tema utomhuspedagogik och ekosystemtjänster

Utenavet arrangerar Ute är inne 2019 i Jönköping
Forskare, arkitekter, lärare och barn. Alla är de överens om var välbefinnandet och lärandet är som störst. På torsdag möts de för djupdykning i utomhuspedagogik. Programmering med hopprep, digitala verktyg utomhus och skolans roll för en social, ekologisk och ekonomiskt hållbar framtid genomsyrar snart Jönköpings skogar den 29-30/8.

Skogen i Skolan tackar alla läsare och återkommer i augusti

Under det första halvåret för 2019 har Skogen i Skolans regioner träffat tusentals lärare och elever som fått skoglig kunskap. Nu tar vi sommarledigt och återkommer den 12 augusti. Följ oss gärna på Facebook, Twitter och Instagram. På återseende!

Tjejerna blev nyfikna på skogssektorn

18 tjejer från Hudiksvallsområdet deltog på Region Dalarna-Gävleborgs dagkollo i Långvind
En del av dem hade provat på att plantera skogsplantor medan det var något nytt för andra. 18 tjejer som skulle börja i årskurs 6 och kom från Hudiksvalls kommun deltog i dagkollot. De tillverkade papper, fick kunskap om rovdjur, planterade granplantor och se hur skogsinventering med drönare gick till. Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg arrangerade dagen i Långvind, utanför Hudiksvall.