Skogen i Skolan

Skogen i Skolan tackar alla läsare och återkommer i augusti

Under det första halvåret för 2019 har Skogen i Skolans regioner träffat tusentals lärare och elever som fått skoglig kunskap. Nu tar vi sommarledigt och återkommer den 12 augusti. Följ oss gärna på Facebook, Twitter och Instagram. På återseende!

Tjejerna blev nyfikna på skogssektorn

18 tjejer från Hudiksvallsområdet deltog på Region Dalarna-Gävleborgs dagkollo i Långvind
En del av dem hade provat på att plantera skogsplantor medan det var något nytt för andra. 18 tjejer som skulle börja i årskurs 6 och kom från Hudiksvalls kommun deltog i dagkollot. De tillverkade papper, fick kunskap om rovdjur, planterade granplantor och se hur skogsinventering med drönare gick till. Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg arrangerade dagen i Långvind, utanför Hudiksvall.

Senaste nytt från Skogen i Skolan

Ute är inne - en konferens anordnad av nätverket Utenavet, som Skogen i Skolan är medlem i.
I vårt nyhetsbrev kan du läsa om hur det går när det gäller projektet digitala läromedel och enkäten som har gått ut till lärare för att få fram deras behov. Dessutom får du månadens övning och nyheter från aktiviteter som våra regioner har arrangerat.

Teknikinslag på Skogens dagar

Regionsamordnare Jens Meyer, Skogen i Skolan och Katarina Rehder, CETIS
Under två soliga dagar i maj anordnade Skogen i Skolan Skogens dagar tillsammans med Södra Viken naturbruksgymnasium. Ca 1500 elever från Värmlands mellanstadie- och högstadieskolor var där för att träffa gymnasieelever och få information om arbeten och utbildning inom skogsindustrin. CETIS var på plats! / Skogen i Skolan, Region Värmland

Jag vill få en ny generation att upptäcka skogen

Theresa von Hofsten, projektledare för Skogen i Skolans digitala läromedel
Theresa von Hofsten är projektledare för det digitala läromedel som Skogen i Skolan ska producera. - Jag började arbeta på Föreningen Skogen den 1 april. Att intresset för miljöfrågor och hållbar utveckling är så stort i den unga generationen ger oss en bra förutsättning att nå ut med det de digitala lektionerna om skog.

Lärare sökes!

Skogen i Skolan tar fram ett digitalt läromedel
Skogen i Skolan utvecklar ett digitalt läromedel om hållbar utveckling. Förhoppningen är att omsätta elevers oro för klimat och framtid till hopp och handlingskraft. Läromedlet riktar sig främst till åk 4-6, men vi vill även gärna nå åk 7-9 och nyanlända.

Dra till Södra Viken och upplev Skogens dagar!

Elever och pedagoger i årskurs 6 –8 i Värmland är välkomna till Skogens dagar i Sunne 16–17 maj 2019 kl. 9-15. Allt som är värt att veta om skogen kan ni få reda på genom att besöka olika stationer som alla på något sätt har med skog att göra. Arrangemanget är uppdelat i fyra teman: Skogen, Trävaror och transport, Massa och papper och Fritid i skogen. Skolorna deltar utan kostnad i Skogens Dagar. Anmälan senast den 18 april! / Skogen i Skolan

Irländsk utomhuspedagogik på LEAFs årliga möte

LEAFs årliga möte för nationella operatörer på Irland 236-29/4 2019
Skogen i Skolan ingår i organisationen LEAF, Learning About Forests. Varje år anordnas ett möte för nationella operatörer och det skedde i Castleconnell utanför Limerick på Irland. Under fyra dagar utbytte representanter från 40 länder erfarenheter och deltog i utomhuspedagogiska övningar.