regionsamordnare

Lärare blir elever på våra inspirationsdagar

Inspirationsdag med studie- och yrkesvägledare med Region Östra Götaland
Region Östra Götaland arbetar främst med lärarstudenter och lärare i skolorna. – Vi har inspirationsdagar utomhus under en halv eller hel dag där vi visar Skogen i Skolans läromedel och faktablad. Lärarna får prova på att vara elever under övningar. Efteråt har vi genomgång med reflektion, säger Karin Ekströmer, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och Regionsamordnare.

På SYV-dagarna visar vi skogliga karriärvägar

Jens Meyer,är Regionsamordnare i Värmland där man anordnar studiedagar för SYV
Jens Meyer delar sin tid som Regionsamordnare för Skogen i Skolan i Värmland med att vara högstadielärare. – Vi arrangerar studiedagar för SYV där samarbetet med styrgruppen möjliggör studiebesök och information från företagen. Skolor från Värmlands 16 kommuner bjuds in och även fristående skolor.

Vi ökar intresset för skogen som klassrum och arbetsplats

Region Örebro möter studie- och yrkesvägledare
Genom Skogen i Skolan vill Region Örebro sprida en allsidig och objektiv bild av skog och alla dess värden med hjälp av utomhuspedagogik. – Vi hoppas därigenom på ett ökat intresse för skog och även att fler får upp ögonen för skogen som arbetsplats. Ett nära samarbete pågår med Örebro Universitet där vi träffar deras studenter ute i skogen och håller i olika övningar, säger Regionsamordnare Emil Hjerpe.

Våra aktiviteter visar hur lärare och lärarstudenter kan göra utomhusövningar

Utomhuspedagogiska övningar i skogen. Foto: Lars Klingström
Daniel Thorell är regionsamordnare i Skogen i Skolans region Västra Götaland. Han är också nationell samordnare inom Skogsstyrelsen där han arbetar som Skogskonsulent. - Våra aktiviteter visar hur lärare och lärarstudenter kan göra praktiska övningar utomhus.

Skolskogsryggsäcken underlättar utomhuslektionerna

Skolskogsryggsäcken innehåller allt för din utomhuslektion
Region Västra Götaland använder sig av skolskogsryggsäckar vid sina skogsdagar för lärare i Göteborgsområdet. - Lärarna får ta rollen som elever och testa ryggsäckens övningar i praktiken vilket har varit mycket uppskattat, säger Daniel Thorell, Regionsamordnare.

Ewa-Marie inspirerar lärare i Region Norrbotten

Ewa-Marie Zetterkvist är Regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Norrbotten
Ewa-Marie Zetterkvist är utbildad och legitimerad lärare med 18 års erfarenhet. – Min vision är att så frön hos länets lärare som sedan kan sprida skoglig kunskap till eleverna. Hon utgår från Skolskogsryggsäcken och syftet är att förenkla utomhusundervisning och att få fler elever att bli nyfikna på skog.

Tjejerna blev nyfikna på skogssektorn

18 tjejer från Hudiksvallsområdet deltog på Region Dalarna-Gävleborgs dagkollo i Långvind
En del av dem hade provat på att plantera skogsplantor medan det var något nytt för andra. 18 tjejer som skulle börja i årskurs 6 och kom från Hudiksvalls kommun deltog i dagkollot. De tillverkade papper, fick kunskap om rovdjur, planterade granplantor och se hur skogsinventering med drönare gick till. Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg arrangerade dagen i Långvind, utanför Hudiksvall.

Dra till Södra Viken och upplev Skogens dagar!

Elever och pedagoger i årskurs 6 –8 i Värmland är välkomna till Skogens dagar i Sunne 16–17 maj 2019 kl. 9-15. Allt som är värt att veta om skogen kan ni få reda på genom att besöka olika stationer som alla på något sätt har med skog att göra. Arrangemanget är uppdelat i fyra teman: Skogen, Trävaror och transport, Massa och papper och Fritid i skogen. Skolorna deltar utan kostnad i Skogens Dagar. Anmälan senast den 18 april! / Skogen i Skolan