regionsamordnare

Vi välkomnar Matti Erikoinen till Skogen i Skolans region Västernorrland!

Matti Erikoinen, Regionsamordnare Region Västernorrland
Matti är Regionsamordnare inom Skogen i Skolan och tjänstgör som Skogskonsulent på Skogsstyrelsen. Dessutom är han arbetsledare inom Skogsstyrelsens arbetsmarknadsuppdrag med syfte att öka integration och minska arbetslöshet. Matti Erikoinen studerade naturvetenskap på gymnasiet och sedan blev det Jägmästarprogrammet under fem års tid på SLU.
Publicerad:

Skogskollo visar upp skogsbranschen för unga tjejer

Skogskollo anordnas i Skogen i Skolans region Västernorrland, 18-20/6 och 26-28/6.
Den största andelen av de som jobbar inom skogsbranschen är fortfarande män. Med de utmaningar som samhället står inför med bland annat klimatförändringarna så behövs det flera olika typer av människor som jobbar med skogen. Skogskollo för tjejer är en pusselbit i det arbetet. Datumen är 18-20/6 och 26-28/6. / Skogen i Skolan, Region Västernorrland
Publicerad:

Fritt jobb med stor omväxling

Maria Nilsson är skogskonsulent med många års erfarenhet. – Det är ett roligt och omväxlande jobb, som kan innebära allt från inventering, till att arbeta med skogskunskap för grundskoleklasser, säger hon. Maria är också Regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg. / ATL

Elever ökade sina skogliga kunskaper genom tävlingen Skogens Mästare

Sollerö skola vann första pris i Skogens Mästare 2018 i Region Dalarna-Gävleborg
I strålande solsken skedde finalen i Skogens Mästare som arrangerades av Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg. I lokalerna hos Älvdalens utbildningscentrum började eleverna med teoretiska prov och på eftermiddagen fortsatte man utomhus med att mäta träd, räkna skogsplantor och såga trissor. Syftet är att öka den skogliga kunskapen hos elever i grundskolan.
Publicerad:

Vi hälsar Emil välkommen till Skogen i Skolan!

Emil Hjerpe, Regionsamordnare Region örebro
Emil Hjerpe är skogskonsulent på Skogsstyrelsen och kommer att ta över som Regionsamordnare för Skogen i Skolans region Örebro. Hans företrädare Jörgen Amandusson kommer att fortsätta arbeta i Dalarna-Gävleborg. Emil är utbildad skogsmästare och mäklare. Kommande aktiviteter för Skogen i Skolan blir inspirationsdagar för lärarstudenter på Örebro universitet.
Publicerad:

Daniel ger dig biologiska kunskaper om skogen

Daniel Thorell, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och regionsamordnare för Skogen i Skolans region Västra Götaland
Daniel Thorell är skogskonsulent på Skogsstyrelsen där han är projektledare för WAMBAF som innebär att minska näringsläckaget från skogsmark till vattendrag. Han är också regionsamordnare för Skogen i Skolans region Västra Götaland och ordnar skogsdagar för lärare och lärarstudenter. Dessutom har han tagit fram spelet Skogen!

Återupplev när Kronprinsessan Victoria träffade Regionsamordnare Jens Meyer

Kronprinsessan Victoria testade Skogen i Skolans station med timmerflottning
God fortsättning på det nya året! Här kan du återuppleva när Kronprinsessan Victoria träffade Skogen i Skolans Regionsamordnare Jens Meyer, Region Värmland. Se detta i tv-programmet Året med kungafamiljen i SVT. / Skogen i Skolans Region Värmland

Kunskap för alla sinnen

Kurs i utomhuspedagogik på Sixtorps friluftsgård
Britta Brügge utbildade lärare och pedagoger under en 2-dagarskurs i utomhuspedagogik. - Det är värdefullt för oss att få nya verktyg och inspiration till när vi ska hålla utomhuslektioner med våra elever, sa deltagarna. Jörgen Amandusson är Regionsamordnare för Skogen i Skolan Örebro och var kursledare tillsammans med Ann-Sofi Eliason, ägare till Sixtorps friluftsgård.