regionsamordnare

Tjejerna blev nyfikna på skogssektorn

18 tjejer från Hudiksvallsområdet deltog på Region Dalarna-Gävleborgs dagkollo i Långvind
En del av dem hade provat på att plantera skogsplantor medan det var något nytt för andra. 18 tjejer som skulle börja i årskurs 6 och kom från Hudiksvalls kommun deltog i dagkollot. De tillverkade papper, fick kunskap om rovdjur, planterade granplantor och se hur skogsinventering med drönare gick till. Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg arrangerade dagen i Långvind, utanför Hudiksvall.

Dra till Södra Viken och upplev Skogens dagar!

Elever och pedagoger i årskurs 6 –8 i Värmland är välkomna till Skogens dagar i Sunne 16–17 maj 2019 kl. 9-15. Allt som är värt att veta om skogen kan ni få reda på genom att besöka olika stationer som alla på något sätt har med skog att göra. Arrangemanget är uppdelat i fyra teman: Skogen, Trävaror och transport, Massa och papper och Fritid i skogen. Skolorna deltar utan kostnad i Skogens Dagar. Anmälan senast den 18 april! / Skogen i Skolan

Vi söker en Regionsamordnare till Skogen i Skolans Region Mälardalen

Regionsamordnare Skogen i skolan Skogen i Skolan Mälardalen söker en person som kan driva och utveckla arbetet med information och utbildning för lärare, lärarstudenter, studie- och yrkesvägledare (SYV-are) samt elever. Denna tjänst finansieras av de ingående parterna i styrgruppen för Skogen i Skolan Mälardalen. Den har en garanterad finansiering i tre år, med en stor potential till mer, mycket beroende av resultatet. Skogsbranschens rekryteringsbas minskar i takt med pensionsavgångar och andra samhälleliga strukturförändringar. Därför är denna verksamhet nu prioriterad.

Vi välkomnar Matti Erikoinen till Skogen i Skolans region Västernorrland!

Matti Erikoinen, Regionsamordnare Region Västernorrland
Matti är Regionsamordnare inom Skogen i Skolan och tjänstgör som Skogskonsulent på Skogsstyrelsen. Dessutom jobbar han med arbetsledning inom Skogsstyrelsens arbetsmarknadsuppdrag med syfte att öka integration och minska arbetslöshet. Matti Erikoinen studerade naturvetenskap på gymnasiet och sedan blev det Jägmästarprogrammet under fem års tid på SLU.

Skogskollo visar upp skogsbranschen för unga tjejer

Skogskollo anordnas i Skogen i Skolans region Västernorrland, 18-20/6 och 26-28/6.
Den största andelen av de som jobbar inom skogsbranschen är fortfarande män. Med de utmaningar som samhället står inför med bland annat klimatförändringarna så behövs det flera olika typer av människor som jobbar med skogen. Skogskollo för tjejer är en pusselbit i det arbetet. Datumen är 18-20/6 och 26-28/6. / Skogen i Skolan, Region Västernorrland

Fritt jobb med stor omväxling

Maria Nilsson är skogskonsulent med många års erfarenhet. – Det är ett roligt och omväxlande jobb, som kan innebära allt från inventering, till att arbeta med skogskunskap för grundskoleklasser, säger hon. Maria är också Regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg. / ATL

Elever ökade sina skogliga kunskaper genom tävlingen Skogens Mästare

Sollerö skola vann första pris i Skogens Mästare 2018 i Region Dalarna-Gävleborg
I strålande solsken skedde finalen i Skogens Mästare som arrangerades av Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg. I lokalerna hos Älvdalens utbildningscentrum började eleverna med teoretiska prov och på eftermiddagen fortsatte man utomhus med att mäta träd, räkna skogsplantor och såga trissor. Syftet är att öka den skogliga kunskapen hos elever i grundskolan.

Vi hälsar Emil välkommen till Skogen i Skolan!

Emil Hjerpe, Regionsamordnare Region örebro
Emil Hjerpe är skogskonsulent på Skogsstyrelsen och kommer att ta över som Regionsamordnare för Skogen i Skolans region Örebro. Hans företrädare Jörgen Amandusson kommer att fortsätta arbeta i Dalarna-Gävleborg. Emil är utbildad skogsmästare och mäklare. Kommande aktiviteter för Skogen i Skolan blir inspirationsdagar för lärarstudenter på Örebro universitet.