Region Västra Götaland

De vill så ett skogsintresse hos barnen

Verksamheten Skogen i skolan vill få barnen intresserade av skogen vilket i sin tur kan leda dem till ett jobb inom skogsindustrin, som det just nu går mycket bra för, i framtiden. Ett 60-tal lärare från Höglandet deltog i Skogen i skolans arrangemang under fredagen. Daniel Thorell, samordnare för Skogen i skolans Region Västra Götaland, visade vid Skidstugan övningar som lärarna kan använda sig av i sin undervisning för att få in skogen i läroplanen på ett naturligt sätt. / SMT

Mötesplats Skola 28-29 oktober i Göteborg

Besök Skogen i Skolans monter på Mötesplats Skola, vid Svenska mässan i Göteborg 28-29 oktober. Du kan ta del av vad vi erbjuder dig som t.ex att starta en skolskog, du kan vinna våra läromedel och när du registrera dig får du en kostnadsfri entrébiljett! Vi ses på mässan.

Nya läromedel, jubileum och skogliga övningar på årets Riksmöte

Samordnare, styrgruppsmedlemmar och Nationella kansliet träffades under två dagar på Skogen i Skolans Riksmöte. Platsen för i år var Göteborg och Region Västra Götaland var medarrangör. Innehållet i de nya läromedlen diskuterades och deltagarna genomförde skogliga övningar med utomhusbaserat lärande. Dessutom firar Skogen i Skolans verksamhet 40 år den 5/11 i Skogens hus på Skansen i Stockholm.

Region Västra Götaland utlyser tävling och utbildar lärare

Den 7 februari hade Region Västra Götaland ett styrgruppsmöte på Navet Sciencecenter i Borås. På mötet rapporterade regionsamordnaren Daniel Thorell om genomförda aktiviteter under 2011 och vad man planerar under 2012. Det innebär till exempel att man kommer att kontakta högskolor och lärarutbildningar där Skogen i Skolan inte är involverade och erbjuda skogsdagar eller studiebesök för lärarstudenter. Dessutom kommer det att bli en tävling om vilka skolor som har de bäst uppdaterade skolskogssidorna på Skogen i Skolans webbplats.