Region Västernorrland

Vi välkomnar Matti Erikoinen till Skogen i Skolans region Västernorrland!

Matti Erikoinen, Regionsamordnare Region Västernorrland
Matti är Regionsamordnare inom Skogen i Skolan och tjänstgör som Skogskonsulent på Skogsstyrelsen. Dessutom är han arbetsledare inom Skogsstyrelsens arbetsmarknadsuppdrag med syfte att öka integration och minska arbetslöshet. Matti Erikoinen studerade naturvetenskap på gymnasiet och sedan blev det Jägmästarprogrammet under fem års tid på SLU.
Publicerad:

Skogskollo visar upp skogsbranschen för unga tjejer

Skogskollo anordnas i Skogen i Skolans region Västernorrland, 18-20/6 och 26-28/6.
Den största andelen av de som jobbar inom skogsbranschen är fortfarande män. Med de utmaningar som samhället står inför med bland annat klimatförändringarna så behövs det flera olika typer av människor som jobbar med skogen. Skogskollo för tjejer är en pusselbit i det arbetet. Datumen är 18-20/6 och 26-28/6. / Skogen i Skolan, Region Västernorrland
Publicerad:

Skogs- och industridag för åttondeklassare ökar kunskapen om skogsnäringen

Den 17-18 maj genomfördes en skogs- och industridag för åttondeklassare i Sundsvallsregionen. – Vi vill ge eleverna en inblick i skogsnäringen – från skogen till färdig produkt. Förutom att få följa pappersprocessen vid Ortvikens pappersbruk har eleverna fått se praktiska arbetsmoment i skogsbruket, säger Mikael Sundström. / SCA

Skogen i Skolans Riksmöte 6-8 oktober 2015

Varje år träffas regionsamordnare, nationella kansliet och nationella styrgruppen på ett riksmöte. Detta år arrangerade Region Västernorrland och Västerbotten mötet som tog plats i Sundsvall. Temat var "Delade erfarenheter ger bättre insikter" vilket innebar kvalitetssäkring av Skogen i Skolans aktiviteter samt att planera aktiviteter med "genusglasögon".

Intresset för Skogskollo växer

Skogskollo för tjejer har arrangerats för fjärde året i följd och intresset växer. Trots att många i skogsbranschen ser rekrytering som ett problem i framtiden är det inte lätt att få sponsorer. Skogskollo arrangeras bland andra av Skogen i Skolan Västerbotten och Västernorrland. / Skogsland
Publicerad:

Vilka blev vinnare i årets Skogens Mästare?

Fyra finalomgångar av Skogen i skolans tävling Skogens mästare har pågått i höst. Skogens mästare riktar sig till alla sjundeklassare. Vinnaren blir den klass som har förvärvat mest kunskaper om skog under hösten, både teoretiskt och praktiskt. Skogens mästare har i år arrangerats av Region Mälardalen, Jämtland, Västerbotten och Västernorrland. Förutom Skogens Mästare kan du också ta del av aktiviteter I Region Värmland som bl.a har arrangerat en skogsdag och deltagit på Slöjdbiennalen. Läs mer och gilla Skogen i Skolans Facebook-sida, där du gärna kan kommentera och dela.

Skogskollo för jämställdhet i Skogsbranschen

– Skogskollo handlar om att väcka flickors intresse för skogen. Skogssektorn är starkt mansdominerad och det här är ett sätt att förändra branschen. Det är nödvändigt för att säkra framtida kompetens, säger Caroline Wågberg, samordnare för Skogen i skolan, Västernorrland.

Ny skolskog i Essvik

I veckan invigde Essvik skola söder om Sundsvall sin sprillans nya skolskog. Förhoppningen är att barnen ska lära sig på nya sätt - och få rörelse och frisk luft på köpet. Skolskogen ingår i Skogen i Skolans Region Västernorrland.
Publicerad:

Skogskollo 2014 - tävling!

Written by Erika Nilsson On the 0 Comments
I sommar kan tjejer i Region Västerbotten och Västernorrland som till hösten ska börja klass 5-7 åka på Skogskollo i Sollefteå eller Burträsk. Nu kan man också vara med och tävla om sin önskepunkt på programmet. Håll ögonen öppna för snart öppnar anmälan!