Region Dalarna-Gävleborg

Elever ökade sina skogliga kunskaper genom tävlingen Skogens Mästare

Sollerö skola vann första pris i Skogens Mästare 2018 i Region Dalarna-Gävleborg
I strålande solsken skedde finalen i Skogens Mästare som arrangerades av Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg. I lokalerna hos Älvdalens utbildningscentrum började eleverna med teoretiska prov och på eftermiddagen fortsatte man utomhus med att mäta träd, räkna skogsplantor och såga trissor. Syftet är att öka den skogliga kunskapen hos elever i grundskolan.

Platser kvar på Region Dalarna-Gävleborgs kurser i Järvsö

Det finns fortfarande platser kvar på våra kurser under vecka 44 i Järvsö. Nytt för i år är att ni kan välja och vraka mellan tre olika kursdagar – välj en, två eller alla tre! Den 28 okt är det Grundkurs (skog och rovdjur), den 29 okt är det Klimatfrågor i skolan med WWF, Skogen i Skolan och De 5 Stora inklusive guidad tur i djurparken och den 30 okt är det The big five – Fokusera på förmågor och nå målen. Föreläsning av Göran Svanelid samt övningar och workshop. Anmälan senast 11 oktober till info@de5stora.com eller 0651-411 70.

Djur och natur för tjejer

Två dagar fyllda med lärande om djuren, skogen och dess resurser. Det är vad tjejkollot på Rovdjurscentret de 5 stora i Järvsö innebär. Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg arrangerar tjejkollot tillsammans med rovdjurscentret De fem stora. / Hela Hälsingland

Tjejkollo i Järvsö 11-12 och 13-14 augusti

Written by Lena Åbom On the 0 Comments
För första gången anordnar Skogen i Skolan och rovdjurscentret De 5 Stora ett tjejkollo om skog och rovdjur. Kollot vänder sig till flickor som ska börja årskurs 5, 6 och 7 till hösten. Under två dagar i augusti får de möjlighet att prova på olika aktiviteter med skog och rovdjur som tema. Den 11-12/8 är fullbokat, men det finns fortfarande platser kvar till den 13-14/8, så först till kvarn!

Ockelboelever bäst i älvdalsskogen

Skogens mästare, det kan eleverna från klass 7A i Perslundsskolan i Ockelbo titulera sig. Det efter den första upplagan av Skogens mästare för sjundeklassare från Dalarna, Gästrikland och Hälsingland, i Skogen i Skolans region Dalarna-Gävleborg. / Dalarnas Tidningar

Fördjupa dina kunskaper om skog och rovdjur i Järvsö

Anmäl dig till utbildningsdagarna i oktober! I juni ordnade Region Dalarna-Gävleborg en inspirationsdag för ett fyrtiotal lärare i Järvsö. Deltagarna fick information om Skogen i Skolan, Rovdjurscentret och prövade några övningar från skolskogslådan. Detta var en försmak av utbildningen på Järvzoo den 30-31/10. Det finns fortfarande platser kvar till utbildningen. Skicka e-post till ylva@de5stora.com eller ring på tel: 0651-41172.

Bli skogens mästare 2013 – anmäl er klass idag!

Skogens mästare är en tävling som riktar sig till sjundeklassare runt om i Sverige. Frågor och praktiska uppgifter som förekommer inom tävlingen är konstruerade så att de ska följa läroplanen, lgr 11, och möta de förmågor som beskrivs där. Senast 10 juni vill vi ha er anmälan till tävlingen. Anmälan sker till samordnaren i er region.