Örebro

Kunskap för alla sinnen

Kurs i utomhuspedagogik på Sixtorps friluftsgård
Britta Brügge utbildade lärare och pedagoger under en 2-dagarskurs i utomhuspedagogik. - Det är värdefullt för oss att få nya verktyg och inspiration till när vi ska hålla utomhuslektioner med våra elever, sa deltagarna. Jörgen Amandusson är Regionsamordnare för Skogen i Skolan Örebro och var kursledare tillsammans med Ann-Sofi Eliason, ägare till Sixtorps friluftsgård.

Naturbruksprogrammet med inriktning skog startar som planerat på Kvinnerstagymnasiet

Naturbruksprogrammet med inriktning skog startar som planerat till hösten på Kvinnerstagymnasiet i Örebro. Utbildningen har varit nedläggningshotad på grund av sviktande elevunderlag, men nu är det klart att antalet elever räcker för att utbildningen ska starta höstterminen 2016. / Örebro kommun

Gymnasieelever visade högstadieelever allt om skog på Skogens dagar i Örebro

Runt 2000 elever och lärare besökte Kvinnersta naturbruksgymnasium under Skogens dagar. Representanter från skogsnäringen i regionen svarade på frågor på olika stationer som alla hade med skog, jord och deras produkter och allt innehåll var kopplat till läroplanen. Gymnasieelever visade besökande högstadieelever hur det går till på Naturbruksgymnasiet. Arrangemanget var indelat i sex teman: skogen, trävaror, massa och papper, utbildning, fritid i skogen och lantbruk.

Örebro är Sveriges friluftskommun 2013

Örebro är ”Sveriges friluftskommun 2013”, och toppar därmed listan för andra året i rad. Utmärkelsen, som delades ut på Tankesmedjan för friluftsliv i dag, baseras på en undersökning av hur landets kommuner arbetar med det lokala friluftslivet. Söderhamns kommun fick ett särskilt hedersomnämnande för en stark andra plats. / Naturvårdsverket