Linnéuniversitetet

Inkräktar tekniken på tiden som barn är i skogen?

Är det så att tekniken inkräktar på hur mycket tid som barnen är i skogen på sin fritid och vad de gör när de är där? Barn mår bra av frisk luft och den variation som naturen och skogen kan ge visar tidigare forskning, och för att vi i framtiden ska kunna ha skogar fyllda av variation och biologisk mångfald så behövs det barn som respekterar och bryr sig om vår natur. Läs mer i Karin Bengtssons examensarbete "Barns utnyttjandegrad och referenser av skog i Vetlanda". På Skogs- och träprogrammet vid Linnéuniversitetet ingår ett kandidatarbete på C-nivå vilket motsvarar 15 hp. Det här examensarbetet behandlar barns preferenser och utnyttjande av skogen i dess närmiljö. (Pdf-dokument)

Två heldagar med lärarstudenter på Linnéuniversitetet

Written by Kerstin Ström On the 0 Comments
Under två heldagar i oktober hade Skogen i skolan förmånen att vara ute i skogen bakom Linnéuniversitetet i Växjö tillsammans med ett tjugotal lärarstudenter. Tillsammans gick vi igenom det skogliga kretsloppet där vi bland annat testade att röja skog och gjorde en mängd olika utomhuspedagogikövningar uppdelade i olika block beroende på ämne.

Inspirerande möte med studenter vid Linnéuniversitetet i Kalmar

Written by Kerstin Ström On the 0 Comments
En underbar höstdag i början av oktober träffade Skogen i Skolan ett gäng glada studenter från Linnéuniversitetet i Kalmar. Studenterna fick testa på en mängd olika övningar alltifrån olika varianter av naturrutan till hur man kan lära sig geometri med hjälp av ett rep.