lärare

Kunskap för alla sinnen

Kurs i utomhuspedagogik på Sixtorps friluftsgård
Britta Brügge utbildade lärare och pedagoger under en 2-dagarskurs i utomhuspedagogik. - Det är värdefullt för oss att få nya verktyg och inspiration till när vi ska hålla utomhuslektioner med våra elever, sa deltagarna. Jörgen Amandusson är Regionsamordnare för Skogen i Skolan Örebro och var kursledare tillsammans med Ann-Sofi Eliason, ägare till Sixtorps friluftsgård.

Välkomna att delta i Höstförsöket 2017

Vill du och dina elever delta i riktig forskning?! Då är ni välkomna att anmäla er till Höstförsöket 2017! Ni lär er mer om vetenskapliga metoder, om årstidsväxlingar och om klimatförändringens effekter. Dessutom bidrar ni till dagsaktuell klimatforskning. Höstförsöket leds av SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Sista anmälningsdag är den 1 september.

Välkommen till Ute är inne 2017

Platser, verktyg och metoder är temat i Nynäshamn den 21-22 september 2017. Konferensen handlar om utemiljön som språngbräda till kreativa lärprocesser, nyfikna elever, ökad måluppfyllelse och minskat utanförskap.

Skogen i Skolan mötte 650 besökare på Skolforum

Den 26-27 oktober mötte Skogen i Skolans nationella kansli och Region Mälardalen 650 lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare på Skolforum på Stockholmsmässan. Utomhustorget delades med fyra andra aktörer som också använder utomhuspedagogik som metod för att förmedla kunskap om skog och natur. Skolforum besöktes av 7100 besökare där de som besökte oss fick en kasse med våra läroplansanpassade läromedel. Workshopdeltagarna fick prova på ett antal av våra praktiska övningar. Vi tackar alla våra besökare för trevliga möten!

Välkommen till Ute är inne 2015!

Plats-Lärande-Integration i Linköping den 17-18 september 2015. Konferens om utomhusbaserat lärande med internationell utblick — från idéer till verklighet! Utenavet inbjuder för fjärde gången till konferens om utomhuspedagogik, som hålls i Linköping den 17-18 september, i samarbete med region Öst och Linköpings kommun. 400 deltagare får under två dagar lyssna på ny forskning och inspirerande föreläsningar samt välja på närmare 50 olika workshopsaktiviteter. Följ konferensen på #utearinne15!