jordbruk

Evenemanget Bonden i Skolan ger kunskap om jord och skog till tusentals elever

Personal från Skogen i Skolan Mälardalen deltog på aktiviteten Bonden i skolan
Lärare och elever fick följa jordens och skogens kretslopp med plantering, skörd och förädling och även upptäcka matens väg från jord till bord. Det innehållsrika programmet tog tre timmar och bjöd på en vandring utomhus mellan bemannande stationer med praktiska och teoretiska övningar. Genom besöket på Bonden i skolan på Jällagymnasiet fick eleverna möjlighet att ta del av flera mål i läroplanen och aktiviteten vände sig till elever i årskurs 4-6.

Tusentals elever fick kunskap om jord och skog

Tusentals elever fick kunskap om skog och skogsbruk av Skogen i Skolan på #Bondeniskolan på Berga nbg.
Den 13-14 september deltog 2.500 mellanstadieelever med sina lärare på #Bondeniskolan som anordnades på Berga naturbruksgymnasium. - Både elever och lärare uppskattade evenemanget där skogsmaskiner och skogshuggarmat var populära inslag, säger Anna Malmström, storstadsansvarig. LRF arrangerade tillsammans med Skogen i Skolan och Region Mälardalen spred kunskap om skog och skogsbruk.

Jorden och skogen i stan - Umeå

Jorden & Skogen i stan är riktat mot elever som börjar årskurs 4-6 under höstterminen med syfte att lära sig mer om det svenska jord– och skogsbruket. Totalt 1700 skolelever fick under dagarna, 11-12 september, lära sig hur det går till när man mjölkar en ko, hur man mäter trädhöjd med en pinne, hur man planterar ett träd, vilka produkter som kommer från skogen och mycket, hur man kan använda GPS i skogen och mycket mer!