Årets gröna nyhet: Nya Regnskogen

Regnskogen minskar med skrämmande takt och med den också den biologiska mångfalden. Just därför ser vi till att regnskogen på Universeum får växa. På onsdag 30 mars kl 9.30 presenterar vi projektet. Och klättrar upp i det nya jätteträdet! / Universeum

För naturpedagogen är uterummet bästa skolsalen

I Göteborg finns närmare 60 uteklassrum och över 30 skolskogar. Anette Wigeborn Bergström är naturpedagog och jobbar för att barn och ungdomar på Göteborgs skolor och förskolor ska komma närmare naturen och bedriva en del av sin undervisning utomhus. (pdf) / Västtrafik.se

”Vad gör försteläraren” – konferens om karriärvägar i skolan

Idag finns cirka 12 000 förstelärare och lektorer i Sverige. Alla har olika uppgifter och ansvar. På en konferens i Göteborg arrangerad av Sveriges Kommuner och Landsting, Skolverket och Friskolornas Riksförbund utbyter skolans huvudmän erfarenheter och diskuterar hur man kan arbeta för att förstelärarnas och lektorernas arbete ska ge största möjliga nytta för skolverksamheten och elevernas målupp­fyllelse. I samband med konferensen berättar Skolverket om delar av den kommande rapporten "Vad gör försteläraren". / SKL

Med Skogen i Skolans läromedel når du dina mål

Välkomna till oss i vår monter B07:66 på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg den 25-28/8. Vi visar och berättar om hur du använder våra läromedel för elever och lärare från förskolan till årskurs 9. På vår färgglada affisch för Allemansrätten ser du enkelt vad som gäller. Allt vårt material kopplar till läroplanerna. Skogen i Skolan har sedan 40 år spridit skoglig kunskap på skolans villkor.

Mötesplats Skola 28-29 oktober i Göteborg

Besök Skogen i Skolans monter på Mötesplats Skola, vid Svenska mässan i Göteborg 28-29 oktober. Du kan ta del av vad vi erbjuder dig som t.ex att starta en skolskog, du kan vinna våra läromedel och när du registrera dig får du en kostnadsfri entrébiljett! Vi ses på mässan.

Nya läromedel, jubileum och skogliga övningar på årets Riksmöte

Samordnare, styrgruppsmedlemmar och Nationella kansliet träffades under två dagar på Skogen i Skolans Riksmöte. Platsen för i år var Göteborg och Region Västra Götaland var medarrangör. Innehållet i de nya läromedlen diskuterades och deltagarna genomförde skogliga övningar med utomhusbaserat lärande. Dessutom firar Skogen i Skolans verksamhet 40 år den 5/11 i Skogens hus på Skansen i Stockholm.