Frida Pihl

Skogens mästare koras 16 oktober

Fredagen den 16 oktober avgörs tävlingen Skogens Mästare. Finalen går av stapeln på Ösby naturbruksgymnasium i Sala. Skogens mästare arrangeras runt om i Sverige och riktar sig till alla sjundeklassare. Inför uttagningen till fredagens final har klasser i Stockholms, Västmanlands, Uppsala och Gotlands län inbjudits att delta. De skolor som tagit sig till final är Uppsala Musikklasser, Fredsborgskolan i Åkersberga och Futuraskolan Rådan i Sollentuna. Skogen i Skolans Region Mälardalen arrangerar tävlingen och finalen.

Frida Pihl arbetade med naturskydd i Ecuador under våren 2015

Att utbilda sig och arbeta inom skog är något som öppnar många möjligheter. I våras gav jag mig ut på ett stort äventyr då jag åkte för att arbeta med naturskydd i Ecuador. Frida Pihl är jägmästare, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och Regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Mälardalen. Läs Fridas berättelse!

Träffa Skogen i Skolan i monter T:55 på Förskoledagarna

Den 12-13 mars träffar du Skogen i Skolans Nationella kansli och Region Mälardalen i monter T:55 på Förskoledagarna på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi har nyligen producerat ett läromedel med övningar för förskolan och besökare i vår monter får en kasse med läromedel, information om Skogen i Skolan och en burk med granfrön. Vi lottar ut två seminariebiljetter - först till kvarn! Gå till vår Facebook-sida och anmäl dig!

Skogen i Skolan mötte hundratals lärare och skolledare på Skolforum

De lärare och skolledare som kom till Skogen i Skolans monter A16:62 på Skolforum fick en kasse med Skogen i Skolans logotyp på. I kassen fanns våra fem läromedel, en broschyr över verksamheten och burkar med granfrön. Vi informerade om hur man startar en egen skolskog, hur man använder vår skolskogslåda, om Skogens Mästare - tävlingen för sjundeklassare och våra nya läromedel från åk F-9.

Fredborgsskolan blev Skogens Mästare i Region Mälardalen

Finalen i Skogens Mästare var förlagd till Ösby Naturbruksgymnasium i Sala, Västmanland. De fyra klasserna gjorde först teoridelen inomhus där de fick besvara frågor om allemansrätten, skogsbruk och olika verktyg. I utomhusdelen ingick att göra upp eld, mäta ett träds höjd, räkna ut volym på en stock och beräkna träd på en hektar. Martin Klenz håller workshops om Skogens Mästare den 29/10 på Skolforum för de som vill vara med i tävlingen nästa år!