FEE

Irländsk utomhuspedagogik på LEAFs årliga möte

LEAFs årliga möte för nationella operatörer på Irland 236-29/4 2019
Skogen i Skolan ingår i organisationen LEAF, Learning About Forests. Varje år anordnas ett möte för nationella operatörer och det skedde i Castleconnell utanför Limerick på Irland. Under fyra dagar utbytte representanter från 40 länder erfarenheter och deltog i utomhuspedagogiska övningar.

I Norge arbetar skolorna tvärvetenskapligt

- Båda våra organisationer ingår i nätverket LEAF (Learning About Forests) som i sin tur ingår i organisationen FEE (Foundation for Environmental Education). I Norge har skolorna aktiviteter med lokala skogsbolag i tävlingen Skoglekene och enligt den nya läroplanen ska man arbeta tvärvetenskapligt, säger Bjørn Helge Bjørnstad, seniorprojektledare på Laere om skogen, Norges motsvarighet till Skogen i Skolan. Under flera år planterade svenska elever 70.000 skogsplantor via ett projekt som finansierades av Panasonic där FEE och LEAF arrangerade.

Nationella kansliet mötte norska Laere om skogen

- Vi fortsätter det fruktbara samarbetet mellan Norge och Sverige med det gemensamma målet att föra ut kunskap om och intresse för skogen, säger Bjørn Helge Bjørnstad, seniorprojektledare. Sedan många år tillbaka samarbetar svenska Skogen i Skolan med den norska motsvarigheten Laere om skogen. SiS ingår liksom Laere om skogen i nätverket LEAF (Learning About Forests) som i sin tur ingår i organisationen FEE (Foundation for Environmental Education). Ett resultat av detta är planteringen av 70.000 träd som elever har gjort i flera av SiS regioner sedan ett antal år tillbaka.