Daniel Thorell

Daniel ger dig biologiska kunskaper om skogen

Daniel Thorell, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och regionsamordnare för Skogen i Skolans region Västra Götaland
Daniel Thorell är skogskonsulent på Skogsstyrelsen där han är projektledare för WAMBAF som innebär att minska näringsläckaget från skogsmark till vattendrag. Han är också regionsamordnare för Skogen i Skolans region Västra Götaland och ordnar skogsdagar för lärare och lärarstudenter. Dessutom har han tagit fram spelet Skogen!

De vill så ett skogsintresse hos barnen

Verksamheten Skogen i skolan vill få barnen intresserade av skogen vilket i sin tur kan leda dem till ett jobb inom skogsindustrin, som det just nu går mycket bra för, i framtiden. Ett 60-tal lärare från Höglandet deltog i Skogen i skolans arrangemang under fredagen. Daniel Thorell, samordnare för Skogen i skolans Region Västra Götaland, visade vid Skidstugan övningar som lärarna kan använda sig av i sin undervisning för att få in skogen i läroplanen på ett naturligt sätt. / SMT

Region Västra Götaland utlyser tävling och utbildar lärare

Den 7 februari hade Region Västra Götaland ett styrgruppsmöte på Navet Sciencecenter i Borås. På mötet rapporterade regionsamordnaren Daniel Thorell om genomförda aktiviteter under 2011 och vad man planerar under 2012. Det innebär till exempel att man kommer att kontakta högskolor och lärarutbildningar där Skogen i Skolan inte är involverade och erbjuda skogsdagar eller studiebesök för lärarstudenter. Dessutom kommer det att bli en tävling om vilka skolor som har de bäst uppdaterade skolskogssidorna på Skogen i Skolans webbplats.