Bonden i Skolan

Skogen i Skolan deltar på Bonden i skolan på Berga naturbruksgymnasium

Mellanstadieelever bjuds in till Bonden i skolan på Berga naturbruksgymnasium där Skogen i Skolan deltar.
LRF Mälardalen bjuder in mellanstadielever i Stockholms län till Bonden i skolan med gårdsbesök på Berga naturbruksgymnasium. 7000 elever och lärare har anmält sig till den 25 eller 26 september. Skogen i Skolan deltar och besökarna får prova på plantering av skogsplantor, lära sig om hur trä blir till papper och träna på kunskaper om våra svenska trädslag. / Skogen i Skolan

"Bonden i Skolan" gav tusentals elever kunskap om jord och skog på Berga nbg

Skogen i Skolan medverkade på Bonden i skolan på Berga
Lärare och elever fick lära sig plantering, skörd och förädling inom jord- och skogsbruk. Klasserna vandrade utomhus mellan bemannande stationer med praktiska och teoretiska övningar. Genom besöket på Bonden i skolan på Berga naturbruksgymnasium fick elever i årskurs 4-6 möjlighet att uppnå flera mål i läroplanen. #bis18

Evenemanget Bonden i Skolan ger kunskap om jord och skog till tusentals elever

Personal från Skogen i Skolan Mälardalen deltog på aktiviteten Bonden i skolan
Lärare och elever fick följa jordens och skogens kretslopp med plantering, skörd och förädling och även upptäcka matens väg från jord till bord. Det innehållsrika programmet tog tre timmar och bjöd på en vandring utomhus mellan bemannande stationer med praktiska och teoretiska övningar. Genom besöket på Bonden i skolan på Jällagymnasiet fick eleverna möjlighet att ta del av flera mål i läroplanen och aktiviteten vände sig till elever i årskurs 4-6.

Bonden i skolan och Skogen i Skolan på Berga och Jälla

Bonden i skolan på Berga och Jälla naturbruksgymnasium
LRF Mälardalen och Skogen i Skolan hälsar elever och lärare i årskurs 4-6 välkomna till en lärorik och givande dag med det svenska lantbruket – ett unikt tillfälle att uppleva vårt jord- och skogsbruk! Aktiviteten är kostnadsfri och pågår kl. 9-15 den 13-14/9 på Jälla och den 26-27/9 på Berga. Detta är samma aktivitet som tidigare kallades Jorden och skogen i stan (Josis).

Bonden i skolan och Skogen i Skolan på Berga och Jälla

LRF Mälardalen och Skogen i Skolan hälsar elever och lärare i årskurs 4-6 välkomna till en lärorik och givande dag med det svenska lantbruket – ett unikt tillfälle att uppleva vårt jord- och skogsbruk! Aktiviteten är kostnadsfri och pågår kl. 9-15 den 5-6/9 på Berga och den 14-15/9 på Jälla. Detta är samma aktivitet som tidigare kallades Jorden och skogen i stan (Josis).

8 september lanserar LRF Bonden i skolan – kostnadsfritt läromedel på webben!

Måndagen den 8 september lanserar LRF det digitala läromedlet Bonden i skolan – en unik satsning där elever på ett enkelt och roligt sätt får lära sig var maten på våra tallrikar kommer ifrån och varför alla faktiskt behöver bönder. Jordbruksverket finansierar hälften av satsningen genom Matlandet och bidrar dessutom med innehåll, vilket även Livsmedelsverket och Skogen i skolan gör. / LRF