Berga naturbruksgymnasium

Skogen i Skolan deltar på Bonden i skolan på Berga naturbruksgymnasium

Mellanstadieelever bjuds in till Bonden i skolan på Berga naturbruksgymnasium där Skogen i Skolan deltar.
LRF Mälardalen bjuder in mellanstadielever i Stockholms län till Bonden i skolan med gårdsbesök på Berga naturbruksgymnasium. 7000 elever och lärare har anmält sig till den 25 eller 26 september. Skogen i Skolan deltar och besökarna får prova på plantering av skogsplantor, lära sig om hur trä blir till papper och träna på kunskaper om våra svenska trädslag. / Skogen i Skolan

"Bonden i Skolan" gav tusentals elever kunskap om jord och skog på Berga nbg

Skogen i Skolan medverkade på Bonden i skolan på Berga
Lärare och elever fick lära sig plantering, skörd och förädling inom jord- och skogsbruk. Klasserna vandrade utomhus mellan bemannande stationer med praktiska och teoretiska övningar. Genom besöket på Bonden i skolan på Berga naturbruksgymnasium fick elever i årskurs 4-6 möjlighet att uppnå flera mål i läroplanen. #bis18

Tusentals elever fick kunskap om jord och skog

Tusentals elever fick kunskap om skog och skogsbruk av Skogen i Skolan på #Bondeniskolan på Berga nbg.
Den 13-14 september deltog 2.500 mellanstadieelever med sina lärare på #Bondeniskolan som anordnades på Berga naturbruksgymnasium. - Både elever och lärare uppskattade evenemanget där skogsmaskiner och skogshuggarmat var populära inslag, säger Anna Malmström, storstadsansvarig. LRF arrangerade tillsammans med Skogen i Skolan och Region Mälardalen spred kunskap om skog och skogsbruk.

Storstadselever får kunskap utomhus på Jorden och skogen i stan 2016

Sedan tio år tillbaka anordnar LRF evenemanget Jorden och skogen i stan på flera orter i Sverige där tusentals elever från årskurs 4-6 får kunskap om jord- och skogsbruk. Sedan några år tillbaka pågår arrangemanget på Berga naturbruksgymnasium i Västerhaninge utanför Stockholm. 10-årsjubiléet inleddes med talare från LRF, Haninge kommun samt Stockholms stad. Skogen i Skolans region Mälardalen deltar med ett antal stationer där lärare och elever får övningar, plantera träd, se trä- och pappersprodukter samt inte minst smaka på de populära kolbullarna. #JOSIS16

Möt Skogen i Skolan på #JOSIS15

Jorden och skogen i stan, #JOSIS15 pågår den 9-10 september på Berga naturbruksgymnasium utanför Haninge. Där träffar du oss på Nationella kansliet och Region Mälardalen. Du får smaka på kolbullar, gissa på trädsorter och bestämma ett träds ålder. Välkomna!

Flytta ut klassrummet till jord- och skogsbruket den 9-10/9 på Berga naturbruksgymnasium!

Vilka är de vanligaste sädesslagen? Hur skiljer man gran från tall? Hur ser ett rävskinn ut? Var kommer hamburgare ifrån? Vad är biologisk mångfald? Varför behövs kor? Vad är kretslopp? Välkomna till Jorden och Skogen i stan på Berga Naturbruksgymnasium den 9-10 september. Här får eleverna veta mer om var maten kommer från, om skogen, om lantbruket och hur energi framställs. Anmäl dig senast den 31/8. Vi kommunicerar om Jorden och skogen i stan i Skogen i Skolans kanaler med #JOSIS15.

Skogen i Skolan på Jorden och skogen i stan på Berga naturbruksgymnasium

Under tre dagar besökte tusentals elever och deras lärare Jorden och skogen i stan som i år höll till på Berga naturbruksgymnasium i Västerhaninge, Stockholm. Skogen i Skolans Nationella kansli stod i en av montrarna i den skogliga delen av evenemanget där vi höll utomhuspedagogiska övningar med klasserna. Den ena övningen bestod av att eleverna skulle gissa på sju olika trädslag med lite uppmjukning av att gissa på trädsorterna runt omkring. Den andra övningen var att bestämma ett träds ålder genom att räkna årsringar på en träskiva. Alla klasser fick med sig en kasse med ett urval av våra läromedel, dvs häften för lärare och elever med utomhusövningar samt några läromedel om skog och skogens produkter. Dessutom fick ett antal klasser med sig en burk med tallfrön som de kan så i närheten av sin skola. Skogen i Skolans region Mälardalen stekte kolbullar och styrgruppsmedlemmar visade pappersprodukter. Dessutom fick eleverna prova på en skördarsimulator och lära sig om rovdjur hos Svenska Jägareförbundet.