Åsa Godeau

Åsa Godeau bloggar

Åsa Godeau är verksamhetsledare för Skogen i Skolan och nu kan du följa hennes blogg på vår webbplats. Åsa skriver om sådant som påverkar dig som lärare och skolledare samt berättar om Skogen i Skolans nationella och redaktionella aktiviteter. Bloggen hittar du också i vårt nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Skogen i Skolans verksamhet bedrivs på skolans villkor sedan drygt fyrtio år.

Läs Skogen i Skolans senaste nyhetsbrev

Åsa Godeau, verksamhetsledare för Skogen i Skolan skriver om betydelsen av kommunikation och att skolan byter ut läromedel i form av böcker mot lärplattor och datorer. Dessutom kan du läsa om olika aktiviteter som pågår i Skogen i Skolans tio regioner och nyheter om utomhuspedagogik.

Åsa Godeau önskar Skogen i Skolans läsare god jul och ett gott nytt år!

Skogen i Skolans verksamhetsledare Åsa Godeau önskar alla våra läsare av vårt nyhetsbrev en god jul och ett gott nytt år. I det sista nyhetsbrevet för året gör Åsa en krönika över året som gått. Månadens övning heter passande nog "Framtidstro". Dessutom får du nyheter om seminariet "Kommunikation om skog - i skogen". Seminariet handlade om praktik och strategi för utomhuspedagogik. Du kan läsa mer om vår ambassadör för våra sociala medier, Anton Larsson, som är jägmästarestudent. Anton och hans kursare säljer Skogis Granar i Stockholm från den 14 december. Victoria Boström är ny som ambassadör för våra sociala medier. Victoria studerar på Skogsmästarskolan och kommer att berätta om sin studietid där. Tävlingen Skogens Mästare har haft finaler i våra regioner, Börje Börjesson, stf prefekt på Skogsmästarskolan har blivit tilldelad utmärkelsen Silverkvisten av Föreningen Skogen. Det och mer därtill hittar du i vårt senaste nyhetsbrev för december 2014.

Läs Skogen i Skolans senaste nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev inleds med att Åsa Godeau, verksamhetsledare, berättar om vårt deltagande på Bokmässan i september. Vi har månadens övning som handlar om aktiviteter i höstskogen. Dessutom får du läsa de senaste nyheterna från vår webbplats. Vill du prenumerera på nyhetsbrevet går du till http://www.skogeniskolan.se/prenumeration.

Seminarium i Jämtland om utomhuspedagogik - forskning, läromedel och tävling

Måndagen den 9 juni träffar du Anders Szczepanski, enhetschef Nationellt centrum för utomhuspedagogik (NCU) som berättar om forskning och verksamhetsledare Åsa Godeau, som visar Skogen i Skolans nya läromedel. Lärarna Tove Johansson, Marie Wilhelmsson, och Maria Andersson, har ett erfarenhetsutbyte om tävlingen Skogens Mästare för åk 7. Evenemanget sker på Torsta naturbruksgymnasium i Östersund. / Skogen i Skolan

SiS Nationella kansli utbildar studenter i utomhuspedagogik

Den 13/5 besökte Skogen i Skolans nationella kansli Högskolan för Kommunikation och Lärande i Jönköping. Detta var början till ett samarbete kring utomhuspedagogik med fokus på skogen. Maria Hammarsten, universitetsadjunkt pedagogik, höll i den praktiska delen i Vattenledningsparken i Jönköping och Åsa Godeau, verksamhetsledare höll i teori och praktik inne på skolan. Eleverna går sitt andra år på programmet Grundlärarprogrammet inriktning fritidshem och läser nu kursen. En del av studenterna har yrkeserfarenhet sedan tidigare 0ch andra har provat på sitt blivande yrke under två praktikperioder på utbildningen.

Lär av skogen och i skogen

Skogen i skolan samarbetar med lärarna för att lära barn om skog och skogsbruk i 1025 skolskogar. Skogssällskapet frågar verksamhetsledaren Åsa Godeau hur Skogen i Skolan sprider skogskunskap. / Skogssällskapet

På gång i Skogen i Skolans senaste nyhetsbrev

Åsa Godeau, verksamhetsledare för Skogen i Skolan, reflekterar om hur situationen ser ut för lärare och skolor i våra nordiska grannländer i Skogen i Skolans senaste nyhetsbrev. Där presenterar vi också vårt senaste material om Allemansrätten och våra nya läromedel från förskolan till åk 9. Månadens övning är anpassad för yngre elever, kan göras både inomhus och utomhus och kopplar till NO. Förutom detta kan du också läsa utomhuspedagogiska nyheter.

Skogen i Skolans Nationella kansli utbildar regionsamordnare och kontaktpersoner

Under utbildningsdagen fick deltagarna lära sig mer om utomhuspedagogik - ett utomhusbaserat lärande, förutsättningar för lärare och diskussion om hur flickor ska bli mer intresserade av att vistas ute i skogen. Åsa Godeau, verksamhetsledare för Skogen i Skolan, ledde dagen som ordnades för Regionsamordnare och kontaktpersoner från flera delar av Sverige.

Träffa Skogen i Skolan i monter T:55 på Förskoledagarna

Den 12-13 mars träffar du Skogen i Skolans Nationella kansli och Region Mälardalen i monter T:55 på Förskoledagarna på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi har nyligen producerat ett läromedel med övningar för förskolan och besökare i vår monter får en kasse med läromedel, information om Skogen i Skolan och en burk med granfrön. Vi lottar ut två seminariebiljetter - först till kvarn! Gå till vår Facebook-sida och anmäl dig!