Åkersberga

Tävlingen Skogens Mästare, Region Mälardalen avgjordes på Ösby i Sala

Förra veckan avgjordes Skogens mästare, en tävling som riktar sig till alla elever i årskurs sju, på Ösby naturbruksgymnasium i Sala. Syftet med tävlingen är att väcka intresset för skogsyrket hos skolungdomar. Under finalen tävlade fyra klasser i både teoretiska och praktiska moment.

Fredborgsskolan blev Skogens Mästare i Region Mälardalen

Finalen i Skogens Mästare var förlagd till Ösby Naturbruksgymnasium i Sala, Västmanland. De fyra klasserna gjorde först teoridelen inomhus där de fick besvara frågor om allemansrätten, skogsbruk och olika verktyg. I utomhusdelen ingick att göra upp eld, mäta ett träds höjd, räkna ut volym på en stock och beräkna träd på en hektar. Martin Klenz håller workshops om Skogens Mästare den 29/10 på Skolforum för de som vill vara med i tävlingen nästa år!