Bonden i skolan på Berga naturbruksgymnasium 26-27 september 2018

LRF Mälardalen och Skogen i Skolan hälsar elever och lärare i årskurs 4-6 välkomna till en lärorik och givande dag med det svenska lantbruket – ett unikt tillfälle att uppleva vårt jord- och skogsbruk! Aktiviteten är kostnadsfri och pågår kl. 9-15 den 26-27/9 på Berga. Detta är samma aktivitet som tidigare kallades Jorden och skogen i stan (Josis).

Du och dina elever får följa jordens och skogens kretslopp med plantering, skörd och förädling och även upptäcka matens väg från jord till bord. Eleverna får träffa bönder och olika djur som finns på bondgården som grisar, kor och kalvar, hästar och får. Det innehållsrika programmet tar cirka tre timmar och bjuder på en vandring utomhus mellan bemannande stationer med praktiska och teoretiska övningar. Genom ett besök på Bonden i skolan på Jällagymnasiet får eleverna möjlighet att ta del av flera mål i läroplanen och aktiviteten vänder sig till elever i årskurs 4-6.

Berga naturbruksgymnasium
Bonden i skolan pågår 26-27 september 2017 kl. 9–15 på Berga naturbruksgymnasium i Västerhaninge.

Anmälan och frågor
Välkommen med din anmälan så snart som möjligt , men senast 13 augusti. Vi har begränsat antal platser så först till kvarn gäller! Anmälan sker via anmälningsformuläret HÄR

Praktisk information om besöket kommer via e-post efter anmälan. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Sara Danvind, LRF Mälardalen, lrfsara@outlook.com

onsdag, 26 september, 2018 - 09:00 till torsdag, 27 september, 2018 - 15:00
Berga naturbruksgymnasium