Skolskogsverksamhet

Korvgrillning på skogsdag.

Skolskogar

Allt du behöver veta om hur du gör för att starta en skolskog - se inlänkade dokumenten längst ner på sidan.

Årsskiftet 2015 fanns 1025 registrerade skolskogar på Skogen i Skolans webbplats.

Längre ner på sidan kan du se och söka bland alla skolskogar.

Instruktion för skolskogskontakter
Du som ansvarar för en skolskog har möjlighet att göra ändringar i din sida på Skogen i Skolans webbplats. Se inlänkat dokument längst ner på sidan.
Kontakta din Regionsamordnare om du behöver hjälp med att ändra namn eller ta bort/lägga till en skolskog.

Övningar i skolskogen
Här får du förslag på olika övningar du kan göra med dina elever i skolskogen. Fler övningar hittar du i vår övningsdatabas.

Fallna träd är farliga lekplatser
Stormfällda träd och öppna rotvältor är farliga, speciellt för barn och djur som kan bli nyfikna och gå för nära.
Stormen Simone (2013) som passerat har skadat många träd, varav en del finns nära boendeområden och skolor. Barn kan lockas av de spännande halvliggande stammarna som inbjuder till lek, klättring och kojbyggande. Men det är alltid livsfarligt att röra sig på och i närheten av nedfallet virke. Trädstammar kan plötsligt röra på sig och stora spänningar kan utan förvarning lossna med krafter som kan krossa armar och ben. Kvistar och stamdelar kan plötsligt falla ner med stor kraft.
Läs mer om stormfälld skog på SkogsSverige

Sök bland skolskogar

Klicka på rubrikerna så kan du sortera efter namnet på skolskogarna och efter vilken region de tillhör. Du kan också klicka på skolskogens namn för att se informationen och även regionen för att kontakta regionsamordnaren.