Värmland

Nio av tio värmlänningar tycker att skogen är det bästa de har! Och det är tur det, för skog täcker 70 procent av Värmlands yta.

Skogen i Värmland består mest av gran, 47 procent, följt av tall och björk, 37 respektive 10 procent. Sveriges högsta träd var till och med mars 2003 en gran i Lekvattnet i nordvästra Värmland. Den var vid fällningen 48 meter hög med en omkrets på 2,52 meter i brösthöjd. Volymen uppmättes till 12,5 kubikmeter.

I de djupa Värmlandsskogarna finns inte bara stora granar, utan också vargar. Värmland ligger i kärnområdet för vargens utbredning i Skandinavien och följaktligen har vargen utsetts till Värmlands landskapsdjur.
Den vackra skogsstjärnan, Trientalis europaea, är Värmlands landskapsblomma.

Elever och pedagoger 4 -6 i Värmland inbjuds att delta i Skogens Dagar 2010! Återigen hälsar Skogen i Skolan, Värmland, dig och din klass välkommen till en intressant skogsdag på Norra Fältet vid Sandbäckstjärn i Karlstad, där vi tidigare samlat 4000-5000 elever och lärare vid ett flertal tillfällen. Allt som är värt att veta om skogen kan ni få reda på genom att besöka olika stationer som alla på något sätt har med skog att göra. 25-26 maj 2010 är det dags - läs mer om dagarna och hur du anmäler din klass nedan.

Artiklar för Värmland

I början av sommarlovet har ett antal tjejer i åldern 12-13 år chansen att vara med på ett spännande skogsläger. Vi kommer att bo på Sunne Gymnasieskola/Södra Viken och lära om skog och skogsbruk samt bada, laga mat, sjunga och umgås med varandra. Det kommer bli jätteroligt!...

Kontaktpersoner i Värmland

Samordnare

Styrgrupp

Kalendarium för Värmland

Tid torsdag, 21 september, 2017 - 08:00 till fredag, 22 september, 2017 - 16:00 Plats Nynäshamn

Skolskogar i Värmland