Kansliet bloggar

Dra till skogs på skogskollo i sommar!

Written by Anna Malmström On the 0 Comments

Nu står sommarlovet för dörren och därmed drar kollosäsongen i gång. Vi på Skogen i Skolan arbetar för att öka intresset för och kunskaperna om skogen och alla dess värden. Vi hoppas också att fler elever ska få upp ögonen för skogen som en framtida arbetsplats. En sak som vi driver lite extra är att arbeta för en ökad mångfald inom skogssektorn som fortfarande är mansdominerad.

För att få fler tjejer att intressera sig för skogen arrangerar vi varje sommar skogskollon speciellt för tjejer. Tillsammans med Skogstekniska klustret som är projektägare och flera andra aktörer genomför vi i år skogskollon på flera orter i landet. Lite mer än 100 tjejer kommer att vara med på dessa kollon i sommar. Nytt för i år är att vi även arrangerar Skogskollo på Skansen i Stockholm. Mer information och anmälan finns på Skogskollos webbplats: www.skogskollo.se

I Värmland kör Skogen i Skolan ett eget, liknande koncept som heter Tjejer i skogen. I Ljusdal kommer ett integrationskollo för tjejer genomföras för andra året i rad. Där får tjejer uppvuxna i Sverige tillsammans med jämnåriga tjejer från ett asylboende tillsammans lära känna varandra och skogen.

Alla våra kollon har en liknanden inriktning. Det handlar om unga tjejer som får lära sig mer om skogen och skogssektorn. Dessutom fylls dagarna med lek, matlagning utomhus och andra sommarlovsaktiviteter. Exakt vad vi hittar på beror förstås på de lokala förutsättningarna och därför är inget kollo exakt likt ett annat.

Läs mer på Skogen i Skolans webbplats: www.skogeniskolan.se

 

Sidor