Kansliet bloggar


Nationella kansliet består av:
Bloggen innehåller reflektioner över det som sker i skolvärlden, om vår metodik utomhuspedagogik och vad som händer inom Skogen i Skolan.

Håll utkik på vår webbplats!

Written by Anna Steinwall On the 0 Comments

Just nu glöder skogen i höstens alla färger och det finns så mycket spännande att se och lära ute i naturen! Skolans lärare och elever är tillbaka efter ett långt och soligt sommarlov och nu kör allt igång igen.

Hösten är även en viktig och intensiv period för Skogen i Skolan då vi har många aktiviteter inbokade ute i Sveriges skolor. För att vara riktigt vässade inför tävlingen Skogens mästare, inspirationsdagar för lärare och skogliga aktiviteter för elever, har vi sedan i våras startat upp en omfattande revidering och uppdatering av övningar och läromedel.

Bl.a. är nu den populära faktaboken ”Boken om Skogen” reviderad, med en hel del uppdaterade och lärorika avsnitt som exempelvis ”Så här går det till i skogsbruket” och ”Skogen för alla sinnen” m.fl. Skogen i Skolan har även över 200 övningar för lärare och elever anpassade efter årskurs och ämne på webbplatsen www.skogeniskolan.se. Dessa har vi också tagit tag i,  så att även de ska bli ännu bättre anpassade efter skolans önskemål och inriktning.

Så om du inte redan fått den nya ”Boken om Skogen” eller tagit del av våra uppdaterade övningar genom Skogen i Skolans regionala utbildare och inspiratörer, så håll utkik på vår webbplats!

För inom kort kommer de nya läromedlen och övningarna att finnas därför nerladdning eller beställning i pappersform.

Önskar er alla en riktigt härlig och skoglig höst!                                                  

/Anna Steinwall, verksamhetsledare Skogen i Skolan

Sidor