utomhuspedagogik

Lektioner i skogen ger bättre kunskap

Genom Skogen i Skolan kan lärare hålla lektioner utomhus
Regeringen lanserade initiativet ”Samling för daglig rörelse” den 16 maj med anledning av att barn och unga rör på sig alldeles för lite. När elever får lektioner i naturen ökar kunskaperna och minnet förbättras. Den utomhuspedagogiska metoden används av Skogen i Skolan som ger lärare tillgång till verktygen som behövs för att undervisa i skogen. / Skogen i Skolan

Som ett klassrum utan väggar

I en "gnugg-cirkel" skapas närhet och gemenskap
Britta Brügge byter plats och sänker rösten. Stämningen förtätas. - Vi upplever alla naturen på vårt eget sätt och genom Allemansrätten visar vi vördnad. Skogen i Skolans Regionsamordnare blev utbildade i utomhuspedagogik på Skansen och den kunskapen sprider de vidare till lärare och elever i grundskolan.

Missa inte årets främsta konferens i utomhuspedagogik!

Ute är inne, Utenavet, utomhuspedagogik, Nynäshamn
Den 20 mars öppnar anmälan till Ute är Inne 2017, årets främsta konferens om utomhuspedagogik. Ute är Inne arrangeras för femte gången av nätverket Utenavet, där Skogen i Skolan ingår. I år är Nynäshamns kommun värd och aktuellt datum är 21-22 september. Läs mer på bloggen som du också kan prenumerera på!

Inspirationsdag – Framtida kompetensförsörjning i skogen

Workshop på inspirationsdag om kompetensförsörjning
Den 15 november hade Mera Skog i Västerbotten en inspirationsdag på Ansia konferenscenter i Lycksele. Drygt 50 personer från hela länet deltog. Agendan innehöll utomhuspedagogik, jämställdhet och skogskommunikation. En inspirationsdag kommer att anordnas även 2017, den 30 oktober, med temat "Skog för alla"./ Mera Skog

Nationella kansliet bloggar - Skogen i Skolan i Pedagogiska magasinet

För någon vecka sedan blev Skogen i Skolans verksamhet omskriven i Pedagogiska magasinet (Lärarförbundets tidning för utbildning, forskning och debatt). Artikeln och tidningens syfte var att belysa att skolan gärna tar hjälp av olika organisationer i undervisningen om skogen och därigenom också visa på vikten av att lärare och elever ska ha ett källkritiskt förhållningssätt till de läromedel, material och övrig information som finns i skolan. Detta är något som Skogen i Skolan ser positivt på och välkomnar, då vi alltid strävar efter att utforma våra läromedel, övningar och aktiviteter efter skolans villkor.

Matilda kombinerar sina jägmästarkunskaper med utomhuspedagogik

Matilda Lingegård, Regionsamordnare Skogen i Skolan Västerbotten samt verksamhetsledare Mera Skog Västerbotten
Sedan 2015 är Matilda Lingegård Regionsamordnare för Skogen i Skolan Västerbotten och verksamhetsledare för Mera Skog i Västerbotten. Hon tog sin examen som jägmästare 2014 då hon skrev ett examensarbete om utomhuspedagogik. - Mitt nuvarande jobb är drömjobbet där jag kan kombinera ett arbete i skogsbranschen och skolvärlden, säger Matilda Lingegård. Här berättar hon om sig själv och sitt arbete i Skogen i Skolan.

Lär dig mer om Allemansrätten med Skogen i Skolan

Vi har en affisch där du ser vad som är tillåtet och ej att göra i naturen, samt läromedel för lärare och elever från åk 1-9. Vår metod är utomhuspedagogik och materialet kopplar till LGR11. Skogen i Skolan grundades 1973 och har läromedel, faktasidor och övningar med skoglig kunskap. / Skogen i Skolan