utomhuspedagogik

Missa inte årets främsta konferens i utomhuspedagogik!

Ute är inne, Utenavet, utomhuspedagogik, Nynäshamn
Den 20 mars öppnar anmälan till Ute är Inne 2017, årets främsta konferens om utomhuspedagogik. Ute är Inne arrangeras för femte gången av nätverket Utenavet, där Skogen i Skolan ingår. I år är Nynäshamns kommun värd och aktuellt datum är 21-22 september. Läs mer på bloggen som du också kan prenumerera på!

Inspirationsdag – Framtida kompetensförsörjning i skogen

Workshop på inspirationsdag om kompetensförsörjning
Den 15 november hade Mera Skog i Västerbotten en inspirationsdag på Ansia konferenscenter i Lycksele. Drygt 50 personer från hela länet deltog. Agendan innehöll utomhuspedagogik, jämställdhet och skogskommunikation. En inspirationsdag kommer att anordnas även 2017, den 30 oktober, med temat "Skog för alla"./ Mera Skog

Nationella kansliet bloggar - Skogen i Skolan i Pedagogiska magasinet

För någon vecka sedan blev Skogen i Skolans verksamhet omskriven i Pedagogiska magasinet (Lärarförbundets tidning för utbildning, forskning och debatt). Artikeln och tidningens syfte var att belysa att skolan gärna tar hjälp av olika organisationer i undervisningen om skogen och därigenom också visa på vikten av att lärare och elever ska ha ett källkritiskt förhållningssätt till de läromedel, material och övrig information som finns i skolan. Detta är något som Skogen i Skolan ser positivt på och välkomnar, då vi alltid strävar efter att utforma våra läromedel, övningar och aktiviteter efter skolans villkor.

Matilda kombinerar sina jägmästarkunskaper med utomhuspedagogik

Matilda Lingegård, Regionsamordnare Skogen i Skolan Västerbotten samt verksamhetsledare Mera Skog Västerbotten
Sedan 2015 är Matilda Lingegård Regionsamordnare för Skogen i Skolan Västerbotten och verksamhetsledare för Mera Skog i Västerbotten. Hon tog sin examen som jägmästare 2014 då hon skrev ett examensarbete om utomhuspedagogik. - Mitt nuvarande jobb är drömjobbet där jag kan kombinera ett arbete i skogsbranschen och skolvärlden, säger Matilda Lingegård. Här berättar hon om sig själv och sitt arbete i Skogen i Skolan.

Lär dig mer om Allemansrätten med Skogen i Skolan

Vi har en affisch där du ser vad som är tillåtet och ej att göra i naturen, samt läromedel för lärare och elever från åk 1-9. Vår metod är utomhuspedagogik och materialet kopplar till LGR11. Skogen i Skolan grundades 1973 och har läromedel, faktasidor och övningar med skoglig kunskap. / Skogen i Skolan

Utomhus är inne

Jag kan inte minnas att jag tidigare läst en bok och känt mig så hemma från första till sista sidan som i boken Ute året runt, utepeda­gogikens möjligheter av Titti Olsson. Hon är journalist och redaktör på tankesmedjan Movium, som arbetar med frågor som rör stadsutveckling vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). / Lärarnas nyheter

Framtidens utomhuspedagogik och lärmiljöer

Deltagare på Utenavets seminarium på Skansen
Utenavet är nationellt nätverk för främjande av utomhusbaserat lärande. På Skansen samlades ett stort antal aktörer inom utomhuspedagogik med syftet att tillvarata gemensamma intressen. På seminariet föreläste också Sharon Danks som nyligen lanserat boken "From Asphalt to Ecosystems". Sharon presenterade designidéer för eko-vänliga skolgårdar som förbättrar inlärning och förhöjer upplevelsebaserad lek.