Följ Skogen i Skolan!

Följ Skogen i Skolan i våra digitala medier!
För att veta vad som händer inom Skogen i Skolan regionalt och nationellt kan du läsa nyheter på vår webbplats, prenumerera på nyhetsbrevet, gilla oss på Facebook och följa oss på Twitter. Dessutom finns en RSS för att följa Nationella kansliets blogg.

Följ Skogen i Skolan - lucköppningen pågår fram till julafton!

Skogen i Skolans digitala medier
Vi har lucköppning i våra sociala medier, så håll utkik! För att veta vad som händer inom Skogen i Skolan regionalt och nationellt kan du följa på vår webbplats, prenumerera på nyhetsbrevet, gilla oss på Facebook och följa oss på Twitter. Dessutom finns en RSS för att följa Nationella kansliets blogg.

Nationella kansliet bloggar - Skogen i Skolan i Pedagogiska magasinet

För någon vecka sedan blev Skogen i Skolans verksamhet omskriven i Pedagogiska magasinet (Lärarförbundets tidning för utbildning, forskning och debatt). Artikeln och tidningens syfte var att belysa att skolan gärna tar hjälp av olika organisationer i undervisningen om skogen och därigenom också visa på vikten av att lärare och elever ska ha ett källkritiskt förhållningssätt till de läromedel, material och övrig information som finns i skolan. Detta är något som Skogen i Skolan ser positivt på och välkomnar, då vi alltid strävar efter att utforma våra läromedel, övningar och aktiviteter efter skolans villkor.

Lär dig mer om Allemansrätten med Skogen i Skolan

Vi har en affisch där du ser vad som är tillåtet och ej att göra i naturen, samt läromedel för lärare och elever från åk 1-9. Vår metod är utomhuspedagogik och materialet kopplar till LGR11. Skogen i Skolan grundades 1973 och har läromedel, faktasidor och övningar med skoglig kunskap. / Skogen i Skolan

De ska ta förskolan till  skogen

I slutet av maj bjöd Skogen i Skolan och Skogsstyrelsen ut förskollärarstudenter från Malmö högskola till Torups bokskog utanför Malmö. Studenterna fick besöka stationer med olika aktiviteter. Caroline Ahlman är en positiv deltagare. – Det var kul att vara med om detta. Arrangörerna gjorde ett jättebra jobb. Det är bra att man sprider kunskapen och bra med skolskogar. Ämnet är viktigt, många barn får inte komma ut i skogen. Det har svårt att förstå vad som händer i naturens kretslopp. / Skogen

Skogen i Skolan önskar alla läsare en solig ledighet!

Mellan den 27/6 till 7/8 tar Skogen i Skolan sommarledigt och återkommer med nyheter och nyhetsbrev efter den 8/8. Du kan följa oss på sociala medier där en del nyheter kommer att publiceras under denna tid. Skogen i Skolan kommer i augusti att rapportera från Jorden och skogen i stan, #JOSIS16. Vi önskar er alla en härlig sommar!

Kansliet bloggar: Framtidens skogliga arbetsliv, från tallplanta till forskning!

Kansliet bloggar - skoglig utbildning
Hur förmedlas bilden om skogssektorn egentligen till dagens ungdomar? Är det fortfarande en mycket traditionell bild vi ger dem, den att jobb kopplat till skog är tungt, smutsigt och slitigt och passar bäst för män? Om det är så, vill vi inom Skogen i Skolan vara en av dem som som är med och ändrar på detta!

Skogen i Skolan önskar alla läsare en god jul och ett gott nytt år!

Vi tackar för ett fantastiskt år med våra Regionsamordnare i våra tio regioner, vi har fått responsiv design på vår webbplats skogeniskolan.se, våra aktiviteter som tjejkollo, tävlingen Skogens Mästare för sjundeklassare, Jorden och skogen runt om i landet, mässor som t.ex Skolforum och den stora konferensen Ute är inne för lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare. Skogen i Skolan är tillbaka den 11/1 2016. Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Anna Malmström satsar på Skogen i Skolan i storstaden

Anna Malmström har varit skogsforskare på SLU och är utbildad biolog på Uppsala universitet. Hon är uppväxt i Linköping och bor nu i Knivsta med sin familj. Anna har också varit lärarvikarie i grundskolan, arbetat med "teambuilding" och varit studieledare för naturgrupper. Sedan den 16/4 2015 är Anna anställd på Föreningen Skogen där hon arbetar med Skogen i Skolans projekt Storstadssatsning. - Jag har sedan länge spanat in Skogen i Skolan och känner starkt för att få ut elever i skogen och höja kunskapen om och intresset för skog, säger Anna Malmström. Du som är lärare eller skolledare i Stockholms län - kontakta gärna Anna Malmström för att få veta mer om våra läromedel, övningar och skolskogar!