Skogen i Skolan

Ute är inne - konferens i Nynäshamn 21-22 september 2017

Ute är inne - konferens i Nynäshamn 21-22/9 2017
Anmälan till Ute är inne konferensen är öppen! Konferensen kan bara ta emot 400 deltagare, så först till kvarn... Den femte konferensen handlar om utemiljön som språngbräda till kreativa lärprocesser, nyfikna elever, ökad måluppfyllelse och minskat utanförskap. Anmäl dig här!

Naturen är ett bra kontor

Studie- och yrkesvägledare från Stockholms stad fick veta mer om skogssektorns möjligheter
Skogssektorn behöver fler medarbetare och skogsutbildningarna får allt färre studenter. Ungdomarna behöver få rätt kunskap om utbildningar och jobb. Därför ordnade Skogen i Skolan en inspirationsdag för studie- och yrkesvägledare om skogssektorns yrkesmöjligheter. Arrangemanget var i samarbete med Stockholms stad, SLU, LRF Skogsägarna, Sveaskog och Stora Enso.

Lektioner i skogen ger bättre kunskap

Genom Skogen i Skolan kan lärare hålla lektioner utomhus
Regeringen lanserade initiativet ”Samling för daglig rörelse” den 16 maj med anledning av att barn och unga rör på sig alldeles för lite. När elever får lektioner i naturen ökar kunskaperna och minnet förbättras. Den utomhuspedagogiska metoden används av Skogen i Skolan som ger lärare tillgång till verktygen som behövs för att undervisa i skogen. / Skogen i Skolan

Inspirerande lektioner i bokskogen

Förskollärarstudenter från Malmö högskol
200 förskollärarstudenter från Malmö högskola blev inspirerade av Skogen i Skolans region Östra Götaland då de fick lektioner i utomhuspedagogik den 9-10 maj. Kunskapen ska de kunna överföra till barnen när de är färdigutbildade pedagoger och inspirationsdagen är en obligatorisk del av utbildningen.

Vad gjorde ni med vinsten i Skogens Mästare?

Castorskolan från Bjurholm vann 2016 års Skogens Mästare i Västerbotten
Castorskolan i Bjurholm vann Skogens Mästare 2016 som är en tävling för sjundeklassare och anordnas av Skogen i Skolan. Tävlingen arrangeras också av flera regioner. Skolorna får en inbjudan med ett antal uppgifter som ska utföras och skickas in till respektive Regionsamordnare. Uppgifterna baseras på Skogen i Skolans läromedel. Därefter väljs fyra skolklasser ut till en final. Alla fyra får prispengar till klassen och vinnaren får 20.000 kronor. Första intervjun görs med Per Strömgren, lärare för klassen som vann Skogens Mästare i Skogen i Skolans region Västerbotten.

Johanna utvecklar verksamheten på BillerudKorsnäs och Skogen i Skolan

Johanna Ydringer, verksamhetsutvecklare på BillerudKorsnäs och regional styrgruppsmedlem i Skogen i Skolan
För fjorton år sedan avslutade Johanna Ydringer utbildningen som Skogsvetare, som den då hette. Att studera till Jägmästare gav henne den grund hon har byggt sin karriär på från virkesköpare, certifieringsarbete till idag då hon arbetar med verksamhetsutveckling på BillerudKorsnäs. Hon ingår också i tre regionala styrgrupper hos Skogen i Skolan.