Skogen i Skolan

Följ Skogen i Skolan!

Följ Skogen i Skolan i våra digitala medier!
För att veta vad som händer inom Skogen i Skolan regionalt och nationellt kan du läsa nyheter på vår webbplats, prenumerera på nyhetsbrevet, gilla oss på Facebook och följa oss på Twitter. Dessutom finns en RSS för att följa Nationella kansliets blogg.

Följ Skogen i Skolan - lucköppningen pågår fram till julafton!

Skogen i Skolans digitala medier
Vi har lucköppning i våra sociala medier, så håll utkik! För att veta vad som händer inom Skogen i Skolan regionalt och nationellt kan du följa på vår webbplats, prenumerera på nyhetsbrevet, gilla oss på Facebook och följa oss på Twitter. Dessutom finns en RSS för att följa Nationella kansliets blogg.

Nationella kansliet bloggar - Skogen i Skolan i Pedagogiska magasinet

För någon vecka sedan blev Skogen i Skolans verksamhet omskriven i Pedagogiska magasinet (Lärarförbundets tidning för utbildning, forskning och debatt). Artikeln och tidningens syfte var att belysa att skolan gärna tar hjälp av olika organisationer i undervisningen om skogen och därigenom också visa på vikten av att lärare och elever ska ha ett källkritiskt förhållningssätt till de läromedel, material och övrig information som finns i skolan. Detta är något som Skogen i Skolan ser positivt på och välkomnar, då vi alltid strävar efter att utforma våra läromedel, övningar och aktiviteter efter skolans villkor.

Matilda kombinerar sina jägmästarkunskaper med utomhuspedagogik

Matilda Lingegård, Regionsamordnare Skogen i Skolan Västerbotten samt verksamhetsledare Mera Skog Västerbotten
Sedan 2015 är Matilda Lingegård Regionsamordnare för Skogen i Skolan Västerbotten och verksamhetsledare för Mera Skog i Västerbotten. Hon tog sin examen som jägmästare 2014 då hon skrev ett examensarbete om utomhuspedagogik. - Mitt nuvarande jobb är drömjobbet där jag kan kombinera ett arbete i skogsbranschen och skolvärlden, säger Matilda Lingegård. Här berättar hon om sig själv och sitt arbete i Skogen i Skolan.

Jens Meyer tilldelades Föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten

Regionsamordnare Jens Meyer tilldelades utmärkelsen Silverkvisten i november 2016
Jens Meyer är Regionsamordnare för Värmland sedan 1998 och han har uthålligt verkat för ökad kunskap om skogens möjligheter, möjligheter både i pedagogiken, som arbetsmöjlighet och för samhället. På Skogen i Skolans Riksmöte den 10-11 november tilldelades Jens utmärkelsen Silverkvisten genom vd Bengt Ek som representerade Föreningen Skogens styrelse.

Lärarna blev inspirerade av Skogen i Skolan på Skogsmuseet i Lycksele

Utomhuspedagogiska övningar med lärare på Skogsmuseet i Lycksele
Matilda Lingegård är Regionsamordnare för Region Västerbotten och bjöd in 17 lärare från olika kommuner att delta under en inspirationsdag med temat utomhuspedagogik. Matilda presenterade Boken om skogen med fakta om skog och skogsbruk samt ett antal övningar som finns på Skogen i Skolans webbplats. Lärarna fick prova på övningarna utomhus och fick med sig allt material för att kunna praktisera på skolorna.

Årets segrare i Skogens Mästare Mälardalen blev Uppsala musikklasser

Vinnare av Skogens Mästare 2016 i Mälardalen - Uppsala musikklasser 7-4
Skogens Mästare är en tävling i skogskunskap för sjundeklassare. I årets final deltog fyra klasser från Bålsta, Åkersberga och Uppsala. Från början deltog 679 elever från länen Stockholm, Uppsala och Västmanland. 2016 års vinnare blev Uppsala musikklasser, klass 7-4. Tävlingen pågick på Ösby naturbruksgymnasium i Sala och arrangerades av Skogen i Skolans Region Mälardalen.