Skogen i Skolan

Ute är inne - konferens i Nynäshamn 21-22 september 2017

Ute är inne - konferens i Nynäshamn 21-22/9 2017
Anmälan till Ute är inne konferensen öppnar idag måndagen den 20 mars. Konferensen kan bara ta emot 400 deltagare, så först till kvarn... Den femte konferensen handlar om utemiljön som språngbräda till kreativa lärprocesser, nyfikna elever, ökad måluppfyllelse och minskat utanförskap. Anmäl dig här!

Johanna utvecklar verksamheten på BillerudKorsnäs och Skogen i Skolan

Johanna Ydringer, verksamhetsutvecklare på BillerudKorsnäs och regional styrgruppsmedlem i Skogen i Skolan
För fjorton år sedan avslutade Johanna Ydringer utbildningen som Skogsvetare, som den då hette. Att studera till Jägmästare gav henne den grund hon har byggt sin karriär på från virkesköpare, certifieringsarbete till idag då hon arbetar med verksamhetsutveckling på BillerudKorsnäs. Hon ingår också i tre regionala styrgrupper hos Skogen i Skolan.

Följ Skogen i Skolan!

Följ Skogen i Skolan i våra digitala medier!
För att veta vad som händer inom Skogen i Skolan regionalt och nationellt kan du läsa nyheter på vår webbplats, prenumerera på nyhetsbrevet, gilla oss på Facebook och följa oss på Twitter. Dessutom finns en RSS för att följa Nationella kansliets blogg.

Skogen i Skolan fick pris för bästa skolprojekt i FN

Bo Nilsson, tidigare ordförande i Skogen i Skolan
Den 2 juni 1998 mottog projektledningen för Skogen i Skolan priset "Golden World Award for excellence in public relations" från International Public Relation (IPRA) i FN-skrapan i New York. Bo Nilsson var då ordförande, Billy Ederlöf projektledare och Kalle Karlsson, vice ordförande i SiS och informationsdirektör på Skogsindustrierna. Skogen i Skolan firade dessutom 25 år under detta år.

Följ Skogen i Skolan - lucköppningen pågår fram till julafton!

Skogen i Skolans digitala medier
Vi har lucköppning i våra sociala medier, så håll utkik! För att veta vad som händer inom Skogen i Skolan regionalt och nationellt kan du följa på vår webbplats, prenumerera på nyhetsbrevet, gilla oss på Facebook och följa oss på Twitter. Dessutom finns en RSS för att följa Nationella kansliets blogg.

Nationella kansliet bloggar - Skogen i Skolan i Pedagogiska magasinet

För någon vecka sedan blev Skogen i Skolans verksamhet omskriven i Pedagogiska magasinet (Lärarförbundets tidning för utbildning, forskning och debatt). Artikeln och tidningens syfte var att belysa att skolan gärna tar hjälp av olika organisationer i undervisningen om skogen och därigenom också visa på vikten av att lärare och elever ska ha ett källkritiskt förhållningssätt till de läromedel, material och övrig information som finns i skolan. Detta är något som Skogen i Skolan ser positivt på och välkomnar, då vi alltid strävar efter att utforma våra läromedel, övningar och aktiviteter efter skolans villkor.

Matilda kombinerar sina jägmästarkunskaper med utomhuspedagogik

Matilda Lingegård, Regionsamordnare Skogen i Skolan Västerbotten samt verksamhetsledare Mera Skog Västerbotten
Sedan 2015 är Matilda Lingegård Regionsamordnare för Skogen i Skolan Västerbotten och verksamhetsledare för Mera Skog i Västerbotten. Hon tog sin examen som jägmästare 2014 då hon skrev ett examensarbete om utomhuspedagogik. - Mitt nuvarande jobb är drömjobbet där jag kan kombinera ett arbete i skogsbranschen och skolvärlden, säger Matilda Lingegård. Här berättar hon om sig själv och sitt arbete i Skogen i Skolan.

Jens Meyer tilldelades Föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten

Regionsamordnare Jens Meyer tilldelades utmärkelsen Silverkvisten i november 2016
Jens Meyer är Regionsamordnare för Värmland sedan 1998 och han har uthålligt verkat för ökad kunskap om skogens möjligheter, möjligheter både i pedagogiken, som arbetsmöjlighet och för samhället. På Skogen i Skolans Riksmöte den 10-11 november tilldelades Jens utmärkelsen Silverkvisten genom vd Bengt Ek som representerade Föreningen Skogens styrelse.