inspirationsdag

Inspirerande lektioner i bokskogen

Förskollärarstudenter från Malmö högskol
200 förskollärarstudenter från Malmö högskola blev inspirerade av Skogen i Skolans region Östra Götaland då de fick lektioner i utomhuspedagogik den 9-10 maj. Kunskapen ska de kunna överföra till barnen när de är färdigutbildade pedagoger och inspirationsdagen är en obligatorisk del av utbildningen.

Inspirationsdag – Framtida kompetensförsörjning i skogen

Workshop på inspirationsdag om kompetensförsörjning
Den 15 november hade Mera Skog i Västerbotten en inspirationsdag på Ansia konferenscenter i Lycksele. Drygt 50 personer från hela länet deltog. Agendan innehöll utomhuspedagogik, jämställdhet och skogskommunikation. En inspirationsdag kommer att anordnas även 2017, den 30 oktober, med temat "Skog för alla"./ Mera Skog

Träffa Skogen i Skolans Region Östra Götaland

I mars och april kan du träffa Region Östra Götaland och ta del av Skogen i Skolans nya läromedel. Den 4 mars på Inspirationsdag och läromedelsmässa i Kalmar, den 5 mars på Läromedelsmässa på Yllan i Kristianstad. Den 6 mars träffar du oss i Lund, den 26 mars i Norrköping, den 27 mars i Linköping, den 2 april i Helsingborg och den 3 april i Malmö. Läs mer i vårt kalendarium om respektive evenemang!

Inspirationsdag och nätverksträff i Skellefteå

Inspirationsdag för Skogen i Skolans Region Västerbotten
Skogen i skolan projektet i Skellefteå inbjöd kontaktpersoner till en nätverksträff den 16 maj. Vi var ett tjugotal personer, skolpersonal, representanter från Skogsstyrelsen och Mera Skog som samlades uppe på Erikslid i närheten av Norrhammarskolans skolskog. Vilken underbar dag att vara ute i naturen! Vackert väder, solen sken och fåglarna kvittrade.

Lärare på inspirationsdag i skogen!

Written by Erika Nilsson On the 0 Comments
Kjell-Åke Isaksson guidar lärarna runt skolskogsslingan.
Åsele kommungrupp i Västerbotten, bjöd ut hela lärarlaget från Centralskolan till ett inspirationspass i Skogen i Skolans tecken. Under en eftermiddag fick 25 lärare och skolans rektor chans att bekanta sig med den skolskog som kommungruppen gjort i ordning till kommunens skolor.

Vill du jobba med skog och rovdjur i skolan?

Inspirationsdag för lärare i Järvsö
Välkommen till en inspirationsdag i Järvsö! Både skog och rovdjur är ständigt aktuella ämnen, som med fördel kan användas för att uppnå läroplanens mål. Under 2013 kommer Rovdjurscentret och Skogen i Skolan att ordna inspirationsdagar för lärare som vill jobba med djur och natur, med fokus på skog och rovdjur. Vi börjar dagen med ett kortare teoripass, och ger oss sedan ut i djurparken Järvzoo där ni får smakprov på praktiska övningar att göra med eleverna. Anmälan senast 7 juni.